logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eltiltották a ZTE vezetőedzőjét

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén Ricardo Monizt, a ZTE FC holland vezetőedzőjét egy hónapra eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

A szervezet honlapján jelezte, a szombaton lejátszott Zalaegerszeg–Budapest Honvéd mérkőzés kapcsán mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás indult szurkolói cselekményekért: a hazaiak esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, a fővárosiak esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Az MLSZ kiemelte, minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál, amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

A Budapest Honvéd 2-0-ra nyert a ZTE vendégeként az OTP Bank Ligában,

a találkozó második félidejének elején a pályán sportszerűtlen jelenetek játszódtak le. A két csapat játékosai között egy eset kapcsán dulakodás alakult ki, amely miatt Bognár Tamás játékvezető sárga lapot mutatott fel Manzingának (ZTE) és Szabó Alexnek (Honvéd), a két kezdeményezőnek.

Közben a pályán tiltakozott Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője is, aki ezért piros lapot kapott.

Az M4 Sport információja szerint a Honvéd-szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt zalai tréner levezényelte csapatát a pályáról.

Egyeztetés következett a játékvezető, Moniz és a Honvéd trénere, Tam Courts között. Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila zalai sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

Ajánljuk még