Aktuális

Egyelőre marad a rácsok mögött Eva Kaili, a brüsszeli korrupció főszereplője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Lipcse a Madridot, a Dortmund a Manchester Cityt fogadja – nekik szurkolhatunk kedden a BL-ben

Kedden hat csapat is a továbbjutásért játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, amelynek első játéknapján ezúttal is nyolc mérkőzést rendeznek. A forduló slágermeccseinek a Red Bull Leipzig–Real Madrid, a Borussia Dortmund–Manchester City és a Benfica–Juventus összecsapás ígérkezik.

Az F csoportban a címvédő Real Madridnak, míg a G csoportban a Manchester Citynek a továbbjutás szempontjából nincs teendője, tekintve, hogy három győzelmet követően az előző fordulóban egy idegenbeli döntetlennel már mindkét együttes biztosította a helyét a legjobb tizenhat között.

Az F csoportban ezúttal a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig követheti a spanyolok példáját, ehhez kedden otthon kell legyőznie a Realt, illetve a Sahtar Donyeck nem szerezhet pontot a Celtic Glasgow vendégeként. A lipcseiek szombati bajnoki mérkőzésükön úgy mentettek pontot Augsburgban háromgólos hátrányról, hogy már emberelőnybe kerülve a 73. percben kezdték meg a felzárkózást. A találkozót Willi Orbán, valamint Szoboszlai Dominik végigjátszotta, viszont a kapus Gulácsi Péter térdszalagszakadását követően továbbra is hiányzott.

A G csoportban a City mögött a manchesteri csapatot kedden vendégül látó Borussia Dortmund látókörébe került a továbbjutás, ami három módon is összejöhet a hazaiaknak.

A legegyszerűbb egy német győzelem lenne, míg döntetlen esetén a Köbenhavnnak nem szabad nyernie Sevillában. Adott esetben még a hazai vereség is beleférhet a dortmundiaknak, ha a csoport másik meccse döntetlennel zárul.

Az E csoportban az éllovas Chelsea, valamint a második Salzburg bízhat már most a tavaszi BL-folytatás kiharcolásában, a két csapat utóbbi pályaválasztása mellett játszik kedden. Az angolok győzelem esetén jutnak tovább, illetve ha az AC Milan nem nyer a Dinamo Zagreb otthonában, akkor nekik a döntetlen is elég, míg az osztrákoknak ebben az esetben is szükségük lenne a három pontra a továbbjutáshoz.

A H csoportban ugyancsak két csapat tervezgethet, a Paris Saint-Germain és a Benfica.

A franciáknak győzni kellene otthon, ami a Makkabi Haifa ellen a papírforma igazolása lenne, de egy döntetlennel is meglehet a továbbjutás, amennyiben a Juventus nem nyer a Benfica vendégeként.

A portugálok számára a képlet hasonló, mint a PSG esetében, a hazai győzelem ér BL-nyolcaddöntős részvételt, valamint a döntetlen akkor, ha a Makkabi párizsi győzelmével nem okoz bombameglepetést.

A keddi programból az M4 Sport (45 perces felvezető műsort követően) 21 órától az RB Leipzig – Real Madrid összecsapást közvetíti élőben.

Ezen a játéknapon az E, az F, a G és a H jelű négyes ötödik fordulós találkozóit rendezik.

A keddi program

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

E csoport:

  • Salzburg (osztrák) – Chelsea (angol) 18:45
  • Dinamo Zagreb (horvát) – AC Milan (olasz) 21:00
    Az állás: 1. Chelsea 7 pont, 2. Salzburg 6, 3. AC Milan 4 (4-7), 4. Dinamo Zagreb 4 p. (3-5)

F csoport:

  • Celtic Glasgow (skót) – Sahtar Donyeck (ukrán) 21:00
  • RB Leipzig (német) – Real Madrid (spanyol) 21:00
    Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. Sahtar Donyeck 5, 4. Celtic FC 1 p.

G csoport:

  • Sevilla (spanyol) – FC Köbenhavn (dán) 18:45
  • Borussia Dortmund (német) – Manchester City (angol) 21:00
    Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester City 10 pont, 2. Borussia Dortmund 7, 3. Sevilla 2 (2-9), 4. FC Köbenhavn 2 p. (0-8)

H csoport:

  • Paris Saint-Germain (francia) – Maccabi Haifa (izraeli) 21:00
  • Benfica (portugál) – Juventus (olasz) 21:00
    Az állás: 1. PSG 8 pont (7-4), 2. Benfica 8 (6-3), 3. Juventus 3 (5-7), 4. Maccabi Haifa 3 p. (4-8)

Ajánljuk még