logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Labdarúgó NB I - Felcsúti győzelmével visszavette az első helyet a Ferencváros

A címvédő Ferencváros 4-2-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A zöld-fehérek, akik szerdán bombameglepetésre kiestek a Magyar Kupából a harmadosztályú Iváncsával szemben, sikerükkel visszavették az első helyet a tabellán az újonc Kecskeméttől úgy, hogy két találkozóval kevesebbet játszottak.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 2-4 (2-3)


Felcsút, Pancho Aréna, 3121 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Puljic (3., 11-esből), Nagy Zs. (33.), illetve Marquinhos (7.), R. Mmaee (29.), Traore (44., 52.)

sárga lap: Spandler (9.), Corbu (37.), Baluta (49.), Kiss T. (91.), illetve Laidouni (51.), Besic (75.)

Puskás Akadémia FC:


Tóth B. – Batik, Stronati, Spandler – Mezghrani (van Nieff, 14.), Baluta (Zahedi, 87.), Favorov (Urblik, a szünetben), Nagy Zs. – Corbu, Puljic (Colley, 83.), Kiss T.

Ferencvárosi TC:


Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Laidouni (Gojak, 61.), Vécsei – Marquinhos (Besic, 69.), Zachariassen, Traore – R. Mmaee (Nguen, 86.)

A hazaiak első támadásukból 11-eshez és vezetéshez jutottak, mivel Samy Mmaee teljesen feleslegesen szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A gól megadta a mérkőzés alaphangját, kifejezetten lendületes játékot láthattak a nézők, a címvédő zöld-fehérek pedig hamar egyenlítettek Marquinhos pontos lövésével. Mindkét csapat lendületes és veszélyes akciókat vezetett, a második találatot a fővárosiaknak sikerült előbb megszerezniük, de az egyenlítésre ezúttal sem kellett sokáig várni, mert Nagy Zsolt fejese a bal kapufáról a hálóba pattant. A szünet előtti slusszpoén a Ferencvárosé volt, ugyanis Traore a hazai kapus lába között talált a hálóba.

A fővárosiak a második félidő elején azonnal megduplázták előnyüket, sőt, akár végleg eldönthették volna az összecsapást, ez viszont nem sikerült nekik. A felcsútiak szép lassan átvették az irányítást, bátran futballozva számos helyzetet alakítottak ki, de Dibusz sorozatos bravúrjai megakadályozták a felzárkózást. A hajrában ismét a FTC járt közelebb a gólhoz, ekkor viszont Tóth védett többször bravúrosan, így maradt a 4-2-es vendégsiker a kifejezetten élvezetes összecsapáson.

Ajánljuk még