logo

Műsorújság

Fontos

Kubatov Gábor: Mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márton Anna decemberre tervezi a visszatérést

Márton Anna világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes kardvívó decemberre tervezi a visszatérését szülése és térdműtétje után.

A BVSC 27 éves versenyzője kedden elmondta, hogy augusztusban állt ismét edzésbe, érzése szerint fokozatosan halad, nagyjából százszázalékosan próbál edzeni, de még nincs tökéletes állapotban és nem szabad túl sokat vállalnia, nehogy megint sérülés legyen a vége.

Türelmesnek kell lennem magammal. Úgy érzem, hétről hétre fejlődök, az augusztus közepén újrakezdett iskolázások már nagyon szépen mennek. Nagyjából nulláról kell visszajönnöm másfél év kihagyás és a térdműtét után” – nyilatkozta.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza

.

Márton hozzátette, néhány hónap múlva már elég jó formában szeretne lenni, és esetleg megkockáztatná a decemberi országos bajnokságon való indulást. Leszögezte, tavaszra mindenképpen száz százalékos állapotban és formában szeretne lenni, mert akkor kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak.

Márton Anna térdszalagja a 2020 decemberi országos bajnokságon szakadt el, majd többszöri orvosi konzultáció után úgy döntöttek mesterével, Gárdos Gáborral, a női kardválogatott vezetőedzőjével, hogy az elkerülhetetlen műtétet az olimpia utánra halasztják. Ha erre korábban kerül sor, Márton nem indulhatott volna Tokióban, illetve 2020 végén még nem volt meg a kvótája a csapatnak, nélküle pedig gyengébb is lett volna a válogatott.

A kardozó így gyógytornával igyekezett megerősíteni a combjait. Ez arra elég volt, hogy végigküzdje az ötkarikás versenyeket, de hamar kiderült, hogy egyáltalán nincs tökéletes állapotban. Már az első asszóban rásérült, és a diagnózis alapján egy porc is leszakadt a térdében.

A tokiói játékokat követően 2021 szeptemberének végén került sor a műtétre, egy stuttgarti térdspecialista végezte el, majd féléves rehabilitáció következett.

Ajánljuk még