logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fáklyákat gyújtottak és székeket dobáltak a drukkerek a stadionban

Az Anderlecht bocsánatot kért szurkolói viselkedése miatt a West Ham United elleni, csütörtöki Konferencia-liga-mérkőzést követően.

A drukkerek egy csoportja fáklyákat gyújtott és székeket dobált a hazai nézőkre a 2-1-es angol sikerrel végződött találkozón. A rendbontás megfékezésére, a két tábor szétválasztására a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Az egyik Anderlecht-szurkoló a pályára is befutott, őt a biztonságiak kapták el.

A brüsszeli labdarúgóklub később jelezte: ez a viselkedés elfogadhatatlan.

A klub egyeztet majd a szurkolókkal, mert sem a saját stadionunkban, sem idegenben nem toleráljuk az ilyen magatartást” – mondta az Anderlecht szóvivője, aki hangsúlyozta: határozottan elítélik a történteket.

David Moyes, a negyedik győzelmével már biztos továbbjutó West Ham United vezetőedzője elégedetten nyugtázta a belga fél gyors reagálását, emlékeztetve rá, hogy ma már egyetlen klub sem szeretné, hogy ilyen jellegű cselekményekkel kössék össze a nevét.

A BBC honlapja a rendbontás kapcsán 13 előállított drukkerről számolt be, valamint négy sérült rendőrről, akik közül kettő kórházi kezelésre szorult. Egyiküknek a fejbőrét kellett összevarrni, másikuknak minden valószínűség szerint eltört a csuklója. A 13 előállított egyike az utóbbi sérülést okozó drukker, tucatnyi társát hivatalos személy elleni bántalmazással gyanúsítják.

Kiemelt kép: MTI/EPA

Ajánljuk még