logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szalai végleg szögre akasztja a focicsukát – a válogatott után klubcsapatában is befejezi a legenda

| Szerző: hirado.hu
A magyar válogatottól való visszavonulását követően 2023 nyarán a klubfutballal is felhagy Szalai Ádám – írta csütörtökön a támadót foglalkoztató FC Basel sportigazgatójára hivatkozva a Basler Zeitung online kiadása.

A lap felhívta a figyelmet, hogy Szalai el sem utazott Pozsonyba a csapattal, amely ma este a Slovan ellen játszik mérkőzést az Európa Konferencia Ligában, emellett a játékos a Servette elleni vasárnap esedékes bajnokin sem lép majd pályára.

Kapcsolódó tartalom

Alex Frei, az együttes vezetőedzője az újságnak elmondta, hogy sok olyan fiatal játékos van most a keretben, akik az utóbbi időben kevesebb szerepet kaptak, de szeretnék őket beépíteni a csapatba, így most nekik akar lehetőséget adni.

A rutinos magyar csatár egyébként kihasználta a kapott plusz szabadidőt, még kedden korábbi klubja, a Hoffenheim edzésén tűnt fel, ahol nagy örömmel fogadták régi játékostársai. A 34 esztendős futballista 2014 és 2019 között erősítette a Hoffenheimet, melynek mezében 113 tétmérkőzésen 25 gólig jutott.

A Basler Zeitung Frei vezetőedző mellett az FC Basel sportigazgatóját, Philipp Kaufmannt is megkérdezte Szalai helyzetéről, aki közölte, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások a játékossal és a menedzsmentjével. A sportvezető hozzátette, a támadó már Baselbe igazolásakor jelezte, hogy jövő nyáron befejezi pályafutását. Kaufmann megjegyezte, a dolgok alakulásától függően ez a búcsú akár korábban is eljöhet.

Szalai Ádám idén februárban szerződött a Basel csapatához, ahol 24 találkozón szerepelt, ezalatt 6 találatot ért el. Utoljára szeptember 3-án, a Sion elleni bajnoki meccsen lépett pályára.

Mint ismert Szalai Ádám nemrég jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól, az utoló meccse a szeptemberi Olaszország elleni találkozó volt, melyre ide kattintva olvashat bővebben.

Kapcsolódó tartalom

 

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám egy dolgot kért a szurkolóktól
Jövő héten hétfőn edzői vizsgát tesz Szalai Ádám, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a szurkolók biztatást kéri. A sportoló kérését az M4 Sport Facebook-oldalán tették közzé.
Belföld
Mikor mélyen voltunk, reményt, a sorsdöntő csaták előtt hitet adott – Szalai Ádám a magyar csapat kapitánya és legnagyobb szurkolója
Hátrányban volt a magyar labdarúgó-válogatott Olaszország ellen; csak lerohant a pályáról utolsó mérkőzésén Szalai Ádám. Méltatlan búcsú – mondhatnánk elsőre, de érdemes a kontextust is vizsgálni: 67 ezer ember skandálta a leköszönő kapitány nevét egy olyan mérkőzésen, amelyen Marco Rossi tanítványai az angol, német, olasz ellenfeleket felvonultató négyesben a csoportgyőzelemért játszottak. Ide jutott el a nemzeti csapat – a kalandos, hullámzó, de nagyrészt örömteli évtized egyik legjobb sztorija Szalai Ádám volt. <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/09/27/szokimondo-gitarosfiu-koruti-csapos-eb-hos-es-unnepelt-kapitany-szalai-adam-valogatott-palyafutasanak-legemlekezetesebb-pillanatai">Az m4sport.hu összeállítása</a>.
Sport

Ajánljuk még