logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, milyen büntetést kapott az olimpián doppingoló brit sprinter

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó szervezete, az AIU 22 hónapra eltiltotta Chijindu Ujah brit sprintert, aki a tokiói olimpia férfi 4x100 méteres váltófutó döntőjét követően akadt fenn a doppingvizsgálaton.

A vágtázó mintájában a szelektív androgénreceptor-modulátorok (SARM) közé tartozó Ostarine és S-23 nevű tiltott anyagokat találták az ellenőrök, aminek hatása az anabolikus szteroidokéhoz hasonló. Ujah versenyengedélyét már hat nappal a tokiói döntő után felfüggesztették, tavaly szeptemberben pedig a B-próba eredménye is igazolta az első vizsgálatét.

Az Ujah, Zharnel Hughes, Richard Kilty és Nethaneel Mitchell-Blake összeállítású brit staféta a második helyen ért célba, a csapatot azonban idén februárban megfosztották ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta a sprinter doppingvétségét.

A sportoló ügye ugyanakkor egészen hétfőig nem zárult le, most viszont az AIU közölte, hogy 22 hónapra tiltja el. A büntetés 2021. augusztus 6-tól 2023. június 5-ig van érvényben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még