Fontos

Joe Biden felajánlhatta Putyinnak Ukrajna 20 százalékát a háború befejezéséért

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zachariassen csak szépíteni tudott, három góllal kapott ki a Fradi Belgrádban

| Szerző: hirado.hu
A Ferencváros csapata csütörtökön este 4-1-es vereséget szenvedett a Crvena zvezda otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

2. félidő

Vége a mérkőzésnek. Visszavágó jövő csütörtökön, az Üllői úton, ott javíthat a Ferencváros, de a mainál sokkal koncentráltabb, összeszedettebb játék kell.

90. perc: Kis híján újabb gólt szerzett a Ferencváros! Marquinhos játszotta meg jól Ryan Mmaét, aki az ötösről a lécet találta el.

87. perc: Vécsei csúszott oda rossz ütemben Srnic, sárgát kapott a Fradi középpályása.

80. perc: Stankovic kihasználta a hazaiak utolsó cserelehetőségét: a duplázó Kanga pihenhet, helyére Ibrahim Mustapha jött be.

Rákapcsolt a Ferencváros, de labdát vesztettek, Knoester a félpályánál kézzel hozta el Motika elől, hogy megakadályozza a kontrát, jogos sárga lap.

77. perc: Újabb csere a vendégcsapatban is: a ferencvárosi védelem bal szélén Botka helyett Pászka Lóránd folytatja.

72. perc: Kettős csere a Crvena zvezdánál: Katai le, Motika be, illetve Dragovicot Veljko Nikolic váltja.

72. perc: Traoré lábára Rodic csúszott rá, sárga lap a jutalma.

72. perc: Nagy védés Dibusztól! Ivanic tört be a tizenhatoson belülre, 13 méterről tüzelt, Dibusz vetődve hárítani tudott.

72. perc: Samy Mmaét büntette sárga lappal a bíró, miután az Ferencváros játékosa ellökte Pesicet.

71. perc: GÓL! Megvan a szépítés! Wingo futott el szépen a jobb oldalon, lapos centerezésére Zachariassen érkezett, és az ötösről a kapus lábai között talált a hálóba. 4-1.

66. perc: Csercseszov ismét megpróbál frissíteni, Laidouni helyére Gojakot, Nguen helyett Marquinhost küldte be az FTC mestere.

62. perc: Újabb zvezda-csere, Sanogo helyére Srnic állt be.

60. perc: Cseréltek a szerbek is: Pankov váltja Mitrovicot.

60. perc: GÓL. Kanga másodszor is betalált, ezúttal akcióból. Ivanic passza után Guélor Kanga bő 20 méterről, a tizenhatos bal sarkáról óriási gólt lőtt a túloldali felső sarokba. Már 4-0 a hazaiaknak.

55. perc: Kettős csere a Fradinál: Besic helyett Vécsei, Boli helyett Ryan Mmae a pályán.

55. perc: Nguen ugrott ki szépen, jobbról, éles szögből adott le egy jó lövést, Borjan vetődve hárította. A szerb kapus beütötte a fejét, ápolni is kellett, de tudta folytatni.

54. perc: Sanogo, a szerbek elefántcsontparti légiósa ellökte Laidounit, sárga lap.

50. perc: GÓL. A jobb szélen elfutó Gobeljictől a magyar származású Katai kapott jó labdát középen, nagyon egyedül hagyták, ő meg köszönte szépen, és 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, Dibusz nem védhette. 3-0.

Megkezdődött a második játékrész. Csere egyik oldalon sem volt.

1. félidő

Vége az első félidőnek. A szerbek jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, és könyörtelenül megbüntették a Fradi-védelem hibáit, így kétgólos előnnyel vonulhatnak pihenőre

35. perc: GÓL. Megduplázták előnyüket a szerbek. Pesic beadása után Mitrovic középen lefordult Botkáról és nyolc méterről nagy erővel a bal sarokba lőtt. 2-0.

30. perc: Veszélyes hazai lehetőség: Katai beívelt szabadrúgását az ötösről a földre fejeli le az üresen maradó Dragovic, a fölpattanó labda kevéssel ment Dibusz kapuja fölé.

27. perc: GÓL. Kanga magabiztosan értékesítette a büntetőt. Vezet a Crvena zvezda.

25. perc: Gobeljic beadása után Ivanic Wingo kezére fejelte a labdát. A belga játékvezető videóbírózás után büntetőt ítélt.

22. perc: Ígéretes kontra a Fraditól, Tokmac Nguen futott el a jobb szélen, de a lövésre már nem maradt ereje, 14 méterről gyakorlatilag föladta Borjannak.

21. perc: Dragovic fölvágja Tokmacot, sárga lapot kap érte az osztrák válogatott játékos.

17. perc: Egy bedobást követően Ivanic kanalazta vissza a labdát az ötös elé, hét méterről a Fradi-védők közül Pesic lőtte mellé.

15. perc: Bátor előretörés után Besic vállalkozott lövésre jó 16 méterről, Borjan kapus becsületből vetődött, de a labda méterekkel mellé ment.

10. perc: Kisebb helyzet a túloldalon: egy középre kifejelt beívelés után az előbb hátul jeleskedő Gobeljics csavarta rá középről, a 16-os előteréből, Dibusz könnyedén fogta, ez csemege volt a magyar kapusnak.

8. perc: Veszélyes Fradi-támadás: Traoré beadására Laidouni érkezett jól a tizenhatoson belül, lövésébe Gobeljics vetődött bele, és mentett.

Útjára indult a labda, a Fradi zöld-fekete szerelésben, a Zvezda piros-fehérben futballozik.

A sípszó előtt

Sokan kísérték el a Ferencvárost szerb fővárosba (A fotót olvasónktól kaptuk)

Megvannak a kezdőcsapatok

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője majdnem a kezdő tizenegy felét kicserélte a Kecskeméten elszenvedett 2-0-s bajnoki vereséghez képest.

Az orosz tréner védekező középpályásként ezúttal az Aissa Laidouni, Mohamed Besic duónak szavazott bizalmat, míg a támadóknál – a várakozásoknak megfelelően – Adama Traore és Kristoffer Zachariassen is bekerült a kezdőbe. Az ötödik változtatást Botka Endre jelenti, aki Eldar Civic helyett szerepel.

Ferencváros: Dibusz – Endre Botka, S. Mmaee, Knoester, Wingo – Besic, Laidouni – Nguen, Traore, Zachariassen – Boli

Crvena zvezda: Borjan – Rodic, Dragovic, Erakovic, Gobeljic – Ivanic, Kanga, Sanogo, Mitrovic – Pesic, Katai


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy Facebook-oldalán megosztott videóban közölte, hogy a belgrádi mérkőzésre a magyar szurkolókat a szabadkai főkonzulátus négy munkatársa várta a szerb–magyar határátkelőhelyen, hogy segítse a zökkenőmentes átlépést.

Csercseszov szerint csapatának két lábbal a földön kell maradnia

Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk” – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón, Belgrádban Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi mestere.

Sztanyiszlav Csercseszov a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón nem kívánt számolgatásba és olyan távlati jóslatokba bocsátkozni, hogy meddig juthat az együttese, mert mint fogalmazott, nem szereti a matekot, és a futball világában bármi megtörténhet (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

„Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára” – latolgatta az esélyeket a Fradi.hu szerint.

Bővebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó tartalom

A Crvena zvezda edzője domináns játékot vár a csapatától

Milos Milojevic vezetőedző domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezda csapatától csütörtökön a Ferencváros elleni labdarúgó Európa-liga-csoportmérkőzésen.

Minden esetben a győzelem a cél, mi akarjuk diktálni a tempót. Hetven százalékban a saját játékunkra koncentrálunk, és csak harmincban akarunk a Ferencvárossal foglalkozni” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a tréner, aki hozzátette, ennél a klubnál minden meccs fontos, de a csütörtöki kiemelkedően az, mivel a továbbjutást alapjaiban befolyásolja. „Van még 12 pont, amit meg lehet szerezni, így megfordíthatjuk a csoportállást, az első lépést ehhez a Ferencváros ellen tehetjük meg.

Milos Milojevic vezetőedző domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezda csapatától (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Bővebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó tartalom

Forró légkörre számíthat a Fradi Belgrádban

A két együttes hosszú történelme során mindössze kétszer csapott össze egymással: 1975-ben a KEK elődöntőjéből a magyarok jutottak tovább 4-3-as összesítéssel. Akkor, a második mérkőzésen, 110 ezer néző előtt elért belgrádi 2-2-es eredmény továbbjutást ért.

A Ferencváros számára az első két Európa-liga-találkozó megnyerése után elérhetővé vált a cél, a továbbjutás a sorozat egyenes kieséses szakaszába. A csapatot ugyanakkor nem ijeszti meg, hogy hirtelen van veszítenivalója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Most, 47 évvel később, a Ferencváros ismét a belgrádi katlanban lép pályára, és bár ezúttal nem 110 ezer fanatikus szurkoló lesz a helyszínen, abban biztosak lehetünk, hogy a hangulat csütörtökön is félelmetes lesz – olvasható a labdarúgócsapat hivatalos oldalán.

Bővebben ide kattintva olvashat.

A magyar bajnok egy 18 évvel ezelőtti hőstettet elevenítene fel

Matematikailag az ugyan még nem dőlhet el, hogy a magyar bajnok az első kettő között zár a csoportban, de a Konferencia Ligában a folytatást garantáló harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, amennyiben Belgrádban megőrzi százszázalékos mérlegét, miközben a négyes másik meccsén a török Trabzonspor és a francia AS Monaco döntetlent játszik egymással.

Legutóbb 2004-ben szerepelt magyar csapat tavasszal valamelyik európai kupasorozatban, akkor a Debreceni VSC jutott az Európa-liga jogelődjének számító UEFA-kupa harmadik fordulójába.

Kiemelt kép: A Ferencváros játékosai az Európa-ligában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még