logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kirúgták és eltiltották a saját versenyzőjét bántalmazó MotoGP-szerelőt – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
A múlt hétvégi Thai Nagydíj után egy olyan videó borzolta a kedélyeket a közösségi médiában, amelyen az egyik Moto3-as csapat vezető szerelője hangosan szidalmaz és többször pofon csap, majd erőteljesen fenékbe billent egy fiatal versenyzőt. A gyorsasági motoros világbajnoki sorozat szervezője, a Dorna szerdán nyilatkozatban ítélte el a főszerelő agresszív viselkedését, és bejelentette: a hétvégi malajziai verseny után a világbajnoki sorozat egyetlen csapatánál sem dolgozhat tovább.

Az incidens a MotoGP-sorozat kísérő versenye, a Moto3 vasárnapi futama után történt. Az olasz CIP–Max Racing Team 26 éves angol versenyzője, Tom Booth-Amos kiesését követően a csapat főszerelőjével hangosan veszekedve érkezett vissza a garázsokhoz. Mindezt valaki mobillal videóra vette, és a hangfoszlányok alapján Booth-Amos azt panaszolta, hogy gyenge volt a motorja, ami láthatóan nem tetszett a csapat munkatársának.

Amikor a fiatal versenyző és a magas szerelő eltűnt a garázs félhomályában, utóbbi jobb kézzel, hátulról többször fejbe vágta (a pilóta fején végig bukósisak volt), majd utánarúgva alaposan fenékbe billentette a motorost.

A bántalmazó nevét eleinte nem hozták nyilvánosságra, de a felvételek alapján hamar kiderült, hogy Maurizio Cambarauról, a CIP–Max Racing vezető szerelőjéről van szó.

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM), a jogtulajdonos Dorna és a csapatok szövetsége (IRTA) szerdán közös nyilatkozatban ítélte el Cambarau viselkedését, megerősítve, hogy kirúgták a csapatától és a vb-sorozatból is.

„A FIM, az IRTA és a Dorna Sports határozottan elítéli az ilyen viselkedést. Időközben kiderült, hogy a szóban forgó személy továbbra is a depóban dolgozik, most épp egy másik csapatnál, amelynek nem volt tudomása (a thaiföldi) incidensről” – áll a közleményben.

„A csapat úgy döntött, hogy megszünteti a szóban forgó munkatárs munkaviszonyát, aki a Maláj Nagydíjat követően többé nem dolgozik velük. A FIM az IRTA-val és a Dornával együtt úgy véli, hogy ez a helyes döntés, és teljes mértékben támogatja a csapat intézkedését.”

„Az ilyen agresszív viselkedést nem szabad és nem is fogjuk eltűrni.”

„Közösen továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a MotoGP depója a lehető legbiztonságosabb munkakörnyezet legyen” – tették hozzá.

A Max Racing egyébként annak a Max Biagginak a csapata, aki a kilencvenes években négy világbajnoki címet nyert a vb-sorozat középső, 250 köbcentis kategóriájában, a MotoGP-korszakot megelőző 500 köbcentis géposztályban pedig kétszer (1998, 2001) ezüstérmes lett.

Ajánljuk még