logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Az a Szalai gól, hát az valami eszméletlen” – Határokon innen és túl ünneplik a magyar válogatottat

| Szerző: hirado.hu
Határainkon innen és túl is rengeteg magyar szurkoló ünnepelte a magyar labdarúgó-válogatott németek elleni bravúros 1-0-s győzelmét.

 

Nagyon örültem, nagyon szép gól volt.

Nem csak a hazai és a nemzetközi sportsajtót uralja Szalai Ádám pénteki szenzációs gólja és a magyar válogatott Németország elleni teljesítménye. A nemzeti együttes győzelme és a Nemzetek Ligájában bemutatott menetelése rengeteg gyereknek adhat motivációt a futballpályákon. És természetesen szombat délelőtt is ez volt a fő téma országszerte.

Hát ez egy varázslat volt, most már magyar balett is van ezentúl, úgy tűnik.

De nem csak a gyerekeket nyűgözte le Szalai Ádám találata. Szombaton gyakorlatilag az egész ország erről beszélt.

Az a Szalai gól, hát az valami eszméletlen, ezt nagyon elkapta. Szerintem ott senki nem számított, akik ott körülötte álltak, hogy ebből egy ilyen beadás-szerű oxi lesz, és hát bement, félelmetes volt.

Ahhoz, hogy Magyarország 1954 után ismét legyőzte tétmérkőzésen Németországot, Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a közösségi médiában. A kormányfő a győztes gólt szerző Szalai Ádámról készült fotón azt írta “Mi vagyunk a magyarok”, a kép mellé pedig csak annyit írt: “Győztünk!”

Kapcsolódó tartalom

De nem csak Magyarországon, hanem a határokon túl is rengetegen nézték a labdarúgó-válogatott szenzációs győzelmét. Ráduly Róbert, Csíkszereda korábbi polgármestere, a csíkszeredai hoki klub alapítója arról beszélt, hogy egy ilyen mérkőzés Erdélyben is ünnep.

Hosszú ideig az esélytelenek nyugalmával néztük a magyar válogatott meccseit, de egy ideje már az esélyesek izgalmával követjük ezeket a találkozókat és ez így volt az este is. Nyilvánvaló, hogy az a tény, hogy az ellenfél kispadján egy veretlen edző ült, hogy Németország számára a vb-felkészülés deklarált fontos stációja volt így nagyon-nagyon örültünk” – mondta.

Jóval szomorúbb hangulatban elemezték a találkozót a német lapok. A Kicker arról írt, hogy a magyar válogatott ismét megmutatta, hogy mennyire egységes és hogy nem véletlenül nyert 4:0-ra Anglia ellen. Míg a német válogatottat lassúnak és pontatlannak nevezi a lap.

Kapcsolódó tartalom

A Bild azt írja, hogy ez így nem fog működni Németországnak. A napilap szerkesztői kifejtik aggodalmukat a novemberben kezdődő világbajnokság miatt, és elismerik, hogy Magyarország megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung Hansi Flick első vereségét emeli ki. Szerintük egyáltalán nem működött a németek játéka, Magyarország pedig csodagóllal győzött.

A magyar válogatott hétfőn, Olaszország ellen játssza utolsó mérkőzést a Nemzetek Ligájában, és már egy döntetlennel is csoportja élén végezne és bejutna a jövő évi négyes döntőbe.

Ajánljuk még