logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Pénzcsináló Mayweather csillagászati összegért bokszol Japánban

Mintegy 200 millió dollárt kap garantált pénzdíjként az ex-bokszvilágbajnok amerikai Floyd Mayweather Jr. vasárnapi fellépéséért, amelyre a Tokióhoz közeli Szaitama Szuper Arénában kerül sor Aszakura Mikuru japán harcművész ellen.

A három menetesre kiírt bemutató mérkőzést az ökölvívás szabályai szerint vívják a felek, akiknek nem írtak elő súlykorlátozást.

A 45 esztendős Mayweather szombaton azt mondta újságíróknak, hogy jó állapotban várja a meccset a harmincéves ketrecharcos ellen, s úgy fogalmazott, hogy a japán rajongók „egy csinos öregfiút” láthatnak majd a szorítóban.

Aszakurának ez lesz az első fellépése a profi bokszban, míg Mayweather ötven, kivétel nélkül megnyert profi mérkőzés után vonult vissza hivatalosan, hogy időnként bemutatókat vállaljon – tetemes fellépti díjért.

Az emiatt Moneymakernek (Pénzcsináló) is becézett amerikai arról is beszélt, hogy nincs szüksége pénzre, a bemutató meccseket azért vállalja, hogy utazzon és új emberekkel ismerkedjen meg.

Mindenesetre mostani fellépésén a ringhez közeli ülésekért a nézők 7000 dollárnak megfelelő árat fizetnek, és hírügynökségi értesülés szerint Mayweather garantált pénzdíján felül még a fizetős televíziók közvetítéseiből befolyó pénzekből is kap.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Az amerikai Floyd Mayweather Jr., miután egyhangú pontozással győzött a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao ellen az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó Világszövetség, a WBA és az Ökölvívó Világszervezet, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért vívott bokszmérkőzésen a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában 2015. május 2-án. (Fotó: MTI/EPA)

Ajánljuk még