logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ha nem fogják le, Mourinho nekimegy a játékvezetőnek – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Segítőinek kellett lefogni José Mourinhót a hétvégén. Az AS Roma őrjöngő vezetőedzője egy meg nem adott büntető miatt rontott volna a játékvezetőnek.

 

Lassan egy forduló sem telhet el az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban Mourinho-botrány nélkül. A portugál tréner a vasárnapi Roma–Atalanta derbin sem hazudtolta meg magát, az 1-0-ra elvesztett mérkőzésen teljesen kikelt magából.

Az 59 éves sztáredző csapata már hátrányban volt, amikor a vendégek védője, Caleb Okoi és a Roma támadója, Nicola Zaniolo rángatta egymást, melynek következtében mindkét játékos elesett az Atalanta tizenhatosán belül. Daniele Chiffi játékvezető azonban büntető helyett kifelé ítélt szabadrúgást.

Mourinho hajszálvékony idegszálai ekkor pattantak el ismét. A „Special One-t” saját edzői stábja kellett hogy visszatartsa attól, hogy egészen a játékvezetőig meneteljen.

A piros lapot követően a Stadio Olimpico publikuma percekig a harcias vezetőedző nevét skandálta.

Mourinho 2021 májusában vette át a fővárosi csapat irányítását, azóta ez a harmadik kiállítása, igaz a korábbi esetek közül „csak” egy barátságos mérkőzésen hagyta el idő előtt a pályát.

A mérkőzést követően a portugál BL-győztes hevesen kritizálta Daniele Chiffit, és kijelentette, játékosainak műesést kell bemutatniuk ahhoz, hogy büntetőt kapjanak.

Kapcsolódó tartalom

Egyértelmű tizenegyes volt. Utána megkérdeztem a játékvezetőt, miért, és arra kértem, hogy tisztázza, azért nem fújta be, mert Zaniolo nem esett el időben” – idézi Mourinhót a Football Italia.

Ezért tehát meg kell változtatnom a játékosaimnak adott tanácsaimat. Azt kell mondanom nekik, ne próbáljanak talpon maradni, ne játsszák meg a labdát. Bohóckodjanak úgy, mint sokan mások ebben a bajnokságban, akik olyan műeséseket produkálnak, mintha egy uszodában lennének. Nyilvánvalóan csak így kaphatunk büntetőt” – tette hozzá.

A Roma a vereséget követően a hatodik helyen áll a Serie A-ban, a mérkőzés egyetlen gólját Giorgio Scalvini szerezte a 35. percben.

Kiemelt kép: José Mourinho a Roma–Atalanta mérkőzésen (Fotó: EPA/Riccardo Antimiani)

Ajánljuk még