logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Köszönjük, Roger!” – Reagált a sportvilág Federer visszavonulására

Reakciók azt követően, hogy a svájciak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes sztárja, Roger Federer csütörtökön bejelentette: a jövő heti Laver Kupa után befejezi pályafutását.

A wimbledoni szervezők – Federer itt rekordot jelentő nyolc elsőséget szerzett –: „Roger, hol kezdjük? Megtiszteltetés volt tanúja lenni az utazásodnak, és látni, ahogy a szó minden értelmében bajnok lettél. Annyira hiányozni fog a látvány, ahogy pályáinkat feldíszíted, de egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy köszönjük azokat az emlékeket és örömet, amelyeket oly sok embernek adtál.

Juan Martín del Potro: „SZERETLEK, Roger! Köszönöm mindazt, amit a teniszben és velem tettél. A teniszvilág soha nem lesz olyan, mint nélküled.

Andy Roddick, aki a 2009-es wimbledoni döntőt elveszítette Federerrel szemben: „Egészségedre, Roger! Köszönöm a közös emlékeket, barátom. Megtiszteltetés volt, hogy időt és tapasztalatot oszthattam meg veled a sportágunk legszentebb terein. Emellett jó időnek tűnik, hogy elkezdjek edzeni Wimbledonra. (Nyilván viccelek).

A Roland Garros szervezői: „Inspiráció a pályán és azon kívül is. Köszönjük, Roger!

Laver Kupa – ahol Federer a jövő héten még pályára lép visszavonulása előtt – szervezői: „Gratulálunk a természetfeletti pályafutáshoz. Köszönjük, hogy soha véget nem érő inspirációforrás vagy!

Denis Shapovalov: „Példakép vagy számomra és még sokan másoknak! Köszönök mindent, Roger! Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam veled a teniszpályát!

David Ferrer: „A legszomorúbb nap a teniszben. Köszönöm, Federer úr!

Gary Lineker korábbi labdarúgó, televíziós személyiség: „Az élet egyik legnagyobb öröme volt nézni, ahogy játszol. Olyan sok örömet okoztál sokaknak. Sok sikert mindenhez, ami ezután következik.

Kapcsolódó tartalom

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke: „Federer egy úr a pályán és azon kívül is, ráadásul egy igazi olimpiai bajnok. Gratulálok a kiemelkedő karrieredhez, és sok sikert a jövőben is. Remélhetőleg, még keresztezik az útjaink egymást.

Billie Jean King volt női világelső: „Federer a bajnokok bajnoka. Nemzedékének a legsokoldalúbb játékosa, aki világszerte meglepő gyorsaságával és kiváló játékintelligenciájával hódította meg a rajongók szívét.

Carlos Alcaraz jelenlegi világelső: „Roger volt az egyik példaképem és inspirációs forrásom. Köszönök mindent, amit a sportágunkkal tettél. Szeretnék még veled játszani!

Rafael Nadal, aki 24-16-os győzelmi mérleggel büszkélkedhet Federer ellen: „Kedves Roger, barátom és vetélytársam! Bárcsak sose jött volna el ez a nap! Személy szerint szomorú nap ez nekem és az egész sportvilágnak. Öröm és megtiszteltetés volt ezek alatt az évek alatt megosztani veled a pályán azt a sok csodálatos pillanatot. Még sok közös dolgunk lesz a jövőben, ezt mindketten tudjuk.

Ajánljuk még