logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajrá, Fradi! A csoportfavorit ellen is a pontszerzés a Ferencváros legfőbb célja az Európa-ligában

| Szerző: hirado.hu
A Monaco vendége lesz csütörtök este a labdarúgó Európa-liga főtáblás küzdelmeit a múlt héten győzelemmel kezdő Ferencváros, amely története során először mérkőzik meg francia riválissal valamelyik kontinentális kupasorozatban. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője bízik benne, hogy együttese a csoportfavorit ellen is megmutatja saját stílusát.

 

A fővárosi zöld-fehérek múlt csütörtökön a találkozó nagyobb részében emberhátrányban futballozva is 3–2-re nyertek a török bajnoki címvédő Trabzonspor ellen a Groupama Arénában, s mivel közben az AS Monaco 1–0-ra diadalmaskodott a szerb Crvena Zvezda otthonában, a magyar bajnok egyelőre vezeti a H csoportot.

Kapcsolódó tartalom

A győzelmi recept változatlan: komoly erőbedobás és csapatmunka a kulcs

A négyesben papíron a francia élvonalbeli bajnokságban jelenleg hetedik helyen álló hercegségbeli klub képviseli a legnagyobb erőt, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző ennek ellenére bízik benne, hogy csapata a kilencven perc alatt végig versenyképes marad és érvényesíteni tudja a saját játékstílusát.

Természetesen tisztában vagyunk az ellenfelünkkel, sok mérkőzését elemeztük, az elmúlt néhány találkozóján változtatott a taktikáján, de olyan minőségi futballisták vannak a keretében, hogy ez nem látszott a játékán.

„Nagyon nehéz összecsapásra számítok, de a legfontosabb, hogy a 90 perc alatt végig versenyképesek maradjunk. Szeretnénk megmutatni a saját stílusunkat”

– nyilatkozta az orosz tréner szerdán a mérkőzésnek otthont adó II. Lajos Stadionban rendezett sajtótájékoztatón.

Csercseszov megjegyezte, hogy vannak kisebb sérüléssel bajlódó játékosok a keretben, valamint a Trabzonspor ellen kiállított Eldar Civic játékára sem számíthat.

A sajtótájékoztatón egy újságíró arról kérdezte a korábbi orosz szövetségi kapitányt, hogy Monacóban hónapok után szerdán először esett az eső, ez pedig véleménye szerint „szerencsés előjel lehet-e a Ferencvárosnak?”.

A tréner a tőle megszokott nyers, de humoros stílusban azt mondta: „Úgy tudom, csütörtökön nem fog esni, akkor talán ki sem kellene állnunk?”. Majd hozzátette, nekik mindenre, így az ellenfélre, annak taktikájára és akár az időjárási körülményekre is ugyanúgy készen kell állniuk.

Csercseszov megjegyezte, hogy az előző idényben a Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille mögött a Ligue 1-ben harmadik helyezett hercegségi alakulatot tartja a csoport esélyesének.

Az egyik újságírói felvetésre, miszerint a Trabzonspor legyőzésével szintet lépett a gárda, az orosz vezetőedző elmondta, valamelyest egyetért ezzel az állítással, ő azonban inkább úgy látja, egy fél lépést tett előre a csapat, amely egy jó csütörtöki eredménnyel

egy újabbat tehet meg.

A ferencvárosi játékosok közül Muhamed Besic vett részt a sajtótájékoztatón, a bosnyák középpályás szerint a csapat a Trabzonspor ellen óriásit küzdött, és ahhoz, hogy a csütörtöki összecsapáson is sikeres legyen, az első pillanattól az utolsóig hasonló erőbedobásra és csapatmunkára lesz szükség.

Történelmi lépés előtt a Fradi

A Fradi.hu összeállítása szerint az európai kupaporondon eddig 42-szer csaptak össze a két ország együttesei, s ezeken öt döntetlen mellett 19 francia, valamint 18 magyar siker született. Az FTC önállóan még soha nem mérkőzött meg francia riválissal, igaz, 1978-ban a Ferencváros-Vasas vegyes csapat az Intertoto-kupában két meccset játszott az Olympique Lyon ellen.

A francia bajnokság előző idényének bronzérmese korábban soha nem találkozott még magyar csapattal, a mostani lesz az

első ilyen összecsapása.

Kapcsolódó tartalom

Az elmúlt hétvégén rendezett bajnoki fordulókban mindkét együttes győzelemmel „melegített be” a csütörtöki El-csatára: az OTP Bank Ligában listavezető Ferencváros saját közönsége előtt verte simán, 3-0-ra a tabellán mögötte második Kisvárdát, míg a Monaco – szintén otthon – 2-1-es sikert aratott az ötödik helyen álló Olympique Lyon ellen.

Az FTC-ben csütörtök este biztosan nem léphet pályára eltiltás miatt a Trabzonspor elleni mérkőzésen kiállított bosnyák Eldar Civic, a sérüléssel bajlódó Rasmus Thelander bevetése pedig kérdéses. A hazaiaknál három hiányzóra lehet számítani, közülük a német Kevin Volland lehet ismertebb név a magyar drukkerek számára.

A Monaco–Ferencváros El-főtáblás összecsapás 18.45 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sporton és a hirado.hu-n élőben követheti.

Kiemelt kép: A ferencvárosi játékosok az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában játszott Ferencváros–Trabzonspor mérkőzés elején a Groupama Arénában 2022. szeptember 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még