logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ancelotti: A győzelemmel elérte célját a csapat

Carlo Ancelotti vezetőedző szerint elérte célját csapata, a Real Madrid: legyőzte az RB Leipziget a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Nem azt kértem a játékosaimtól, hogy nagyszerű futballal rukkoljanak ki, hanem azt, hogy játsszanak egyszerűen és nyerjenek” – értékelt a 2-0-s hazai sikert hozó szerdai, madridi mérkőzés után.

Az olasz tréner elismerte, hogy nem volt látványos a mérkőzés, de megismételte, a cél az volt, hogy a három pontot begyűjtsék.

Tudtuk, hogy a lipcseiek veszélyesek ellentámadásokból, így minden eszközzel el akartuk kerülni, hogy teret engedjünk nekik a hátunk mögött. Csak kétszer találtak rést a védelmen. Az első félidőt kontrolláltuk, amikor pedig csökkent rajtunk a nyomás, gyors átmenetekkel támadtunk” – tette hozzá.

A vezetést a 80. percben megszerző Federico Valverdét illetően elárulta, korábban azt mondta neki, széttépi az edzői bizonyítványát, ha a játékos nem szerez legalább tíz gólt az idény során.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, és a 2-0-s vereség ellenére úgy fogalmazott, hogy ez az az út, amelyen haladni szeretnének. Hozzátette, igyekeznek tanulni az ilyen mérkőzésekből, illetve kiemelte, hogy nem szabad kételkedniük a játékstílusuk eredményességében.

Aktívan védekeztünk, ezzel együtt volt olyan szakasza a mérkőzésnek, melyben a Real Madrid játszott fölényben, de sok mindent mi is jól csináltunk” – vélekedett.

A múlt héten kinevezett tréner emlékeztetett rá, hogy akadtak gólhelyzeteik, és azt mondta, nem érezte, hogy bármikor is kicsúszott volna a kezük közül a mérkőzés.

Megnehezítettük a Real Madrid dolgát, ezen az úton kell továbbhaladnunk” – szögezte le.

Ugyanakkor dicsérte az ellenfelet, amely azzal söpörte be a győzelmet, hogy a lehetőségeit ki tudta használni.

A lipcsei csapat – melyben végig a pályán volt Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – két vereséggel a negyedik helyen áll az F csoportban. Vezet a Real Madrid hat ponttal, második a Sahtar Donyeck néggyel és harmadik a Celtic eggyel. A harmadik fordulóban, október 5-én a Lipcse a Celticet, a Real Madrid pedig Sahtar Donyecket fogadja.

Ajánljuk még