logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olimpikonok szakmai támogatását élvezi a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola

Az országban egyedülálló megállapodásnak köszönhetően a MATE-GEAC edzői, sportoktatói hetente két alkalommal a testnevelésóra keretében tartanak a korosztálynak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskolában.

A megállapodást szerdán írták alá a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a Hajós iskola és a Dunakeszi Tankerületi Központ illetékesei. A godolloihirek.hu beszámolója szerint az eseményen elhangzott, hogy magas szintű sportolási tevékenységet biztosítanak a tanulók számára, megalapozva ezzel a kettős életpályamodellt.

Az elmúlt időszakban az egyetem és a sportegyesület komoly célkitűzéseket fogalmazott meg a térségi sportélet fejlesztésével kapcsolatban, aminek alappilléreként indulhatott el szeptemberben a Hajós iskola MATE-GEAC sportosztálya.

Az egyedülálló kezdeményezés keretében az iskola és a sportegyesület közösen biztosítja a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét, a megfelelő sportágválasztást és a magas szintű test-kulturális műveltség elérését. A képzés során figyelembe veszik a tanulók személyes érdekeit, adottságait, a sportág utánpótlás-nevelési célkitűzéseit és a hatályos jogszabályokat is.

A Hajós iskola sportosztályába járó diákok atlétikai képzése a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt utánpótlásedzője, Körmendy Katalin szakmai irányításával valósul meg, míg a vizes sportkarrierek egyengetését a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Ancic-Valkai Ágnes, az Európa-bajnok úszó, Bernek-Mutina Ágnes, illetve a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely segíti.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még