logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bajnokok Ligája: nekik szurkolhatunk szerdán

A címvédő Real Madridhoz látogat szerdán a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A játéknap egyik kiemelt érdeklődésre számon tartó összecsapása előtt mindkét csapat győztes bajnoki főpróbát tartott: a spanyol együttes vasárnap otthon verte meg a Mallorcát 4-1-re, a múlt héten edzőváltáson átesett, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó német gárda pedig szintén hazai környezetben és háromgólos különbséggel (3-0) nyert a Borussia Dortmunddal szemben. Utóbbi összecsapáson Orban szerzett vezetést, a második gól pedig Szoboszlai érdeme.

Kapcsolódó tartalom

A bajnokságban is címvédő Real Madrid hibátlan teljesítménnyel vezeti a La Ligát,

múlt héten pedig a skót Celtic elleni 3-0-s idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését a BL csoportkörében.

Ezzel szemben az RB Leipzig a hét végi forduló előtt egy sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel csak a középmezőnyben szerénykedett a Bundesligában. Domenico Tedescót a Sahtar Donyeckkel szemben kínos módon, otthon 4-1-re elbukott első BL-főtáblás összecsapás másnapján menesztették, helyére Marco Rose érkezett.

A Real Madrid és az RB Leipzig még nem találkozott egymással, a németek számára figyelmeztető jel lehet a spanyolok kiváló szezonrajtja mellett, hogy legutóbbi 12 nemzetközi kupameccsükön veretlenek német riválisokkal szemben (nyolc győzelem, négy döntetlen).

Német csapattól utoljára 2016 áprilisában kaptak ki, bár a VfL Wolfsburg elleni visszavágó és a továbbjutás már akkor is a spanyoloké lett,

miként a végső győzelem is a BL-ben. A legutóbbi 19 hazai kupameccsükön csak egyszer szenvedtek vereséget német gárdától, 14 győzelem és négy döntetlen mellett.

A lipcseiek viszont a spanyolokkal szemben bírnak jó mutatóval, igaz, ez nem egy veretes statisztikai adat, lévén mindössze három meccset számlál. Az Atlético Madridot két éve a BL-negyeddöntőben 2-1-re legyőzték, az előző idényben pedig az Európa-ligában a Real Sociedaddal játszottak 2-2-es döntetlent otthon, majd idegenben nyertek 3-1-re.

Amiben még bízhatnak a németek, hogy a madridiak az utóbbi három évben nem nyertek első hazai csoportmeccsükön,

a Club Brugge ellen legalább egy pontot otthon tartottak (2-2), viszont a Sahtartól 3-2-re, tavaly pedig a moldovai Sheriff Tiraspoltól 2-1-re kikaptak.

Azt megelőzően ellenben mind a 23 hazai nyitómeccsüket megnyerték. Karim Benzema kisebb izomsérülése miatt még szerdán sem lesz bevethető állapotban – már a vasárnapi bajnoki találkozót is kihagyta –, pedig a Real Madrid francia sztárja a legutóbbi hat hazai BL-meccsén gól szerzett, összesen kilencet, a bajnokságban négy meccsen háromszor volt már eredményes a szezonban.

A madridiak olasz edzője, Carlo Ancelotti a BL-ben 99 győzelemnél tart, Sir Alex Ferguson után második szakvezetőként érheti el a százas határt. A Manchester United legendás skót trénere 102 győzelmet aratott.

A G csoportban a végső győzelemre is esélyesnek tartott Manchester City a Borussia Dortmundot látja vendégül, a meccs esélyese pedig egyértelműen a hazai együttes.

Külön pikantériát ad a találkozónak, hogy a City éppen a Dortmundtól szerezte meg a nyáron ügyeletes gólfelelősét,

a norvég Erling Haalandot. A 22 éves sztárcsatár a múlt héten két gólt lőtt a Sevilla vendégeként aratott 4-0-s siker alkalmával, szerda este pedig korábbi csapattársainak kellene megállítani őt.

Az A csoportban a Liverpool elleni hazai győzelemmel rajtoló Napoli a skót Rangershet látogat, míg a H csoportban a Paris Saint–Germain vendégeként 2-1-re elveszített összecsapás után otthon javíthat a Juventus, mely a Benficát fogadja.

A Real Madrid–RB Leipzig találkozót az M4 Sport közvetíti élőben.

Ajánljuk még