logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nézőtéri rendbontás miatt később kezdődik a Konferencia Liga meccs

Nézőtéri rendbontás miatt csaknem egy órával később kezdődik Nizzában a Nice-1. FC Köln labdarúgó Konferencia Liga csoportmérkőzés, amely 18.45 órára volt kiírva.

A Köln 15 perccel a kezdés előtt írta ki a Twitter-oldalára, hogy az európai szövetség (UEFA) biztonsági egyeztetése zajlik, ott döntöttek végül a kezdés halasztásáról.

Hírügynökségi tudósítások szerint előbb a kölni drukkerek támadták rá a francia szurkolókra, aki a saját szektorukban foglaltak helyet. Az összetűzés során székek, asztalok és pirotechnikai eszközök repültek egyik szektorból a másikba, de a rendőrség valamivel több mint öt perc alatt úrrá lett a helyzeten.

Ezzel azonban nem volt még vége a rendbontásnak, néhány perccel később ugyanis a francia drukkerek támadták meg a német szurkolókat, ekkor viszont a rendőrség már gyorsabban közbeavatkozott. A sérültek és a letartóztatottak pontos számát egyelőre nem közölték.

A két csapatkapitány, a kölni Jonas Hector és a nizzai Dante mikrofonnal a kezében próbálta jobb belátásra bírni saját drukkereit, s mindketten közölték, futballozni akarnak, és elítélik az erőszak minden formáját. A mérkőzés végül 19.40 órakor kezdődhet el.

Ajánljuk még