logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tömegverekedés tört ki a férfi kosárlabda Georgia-Törökország mérkőzése után

Tömegverekedés és botrány tört ki vasárnap a férfi kosárlabda Európa-bajnokság tbiliszi csoportjában a Georgia-Törökország mérkőzés után.

A német Bild napilap tájékoztatása szerint a hazaiak által kétszeri hosszabbítás után 88-83-ra megnyert meccs negyedik negyedében a Philadelphia 76erst erősítő török Furkan Korkmaz és az őt szabálytalanul szerelő georgiai Duda Sanadze összeakaszkodott egymással a parketten.

Közben az órát nem állították le, és 22 másodperc eltelt a találkozóból, a nézők pedig poharakkal és különféle tárgyakkal kezdték el dobálni a vendégjátékosokat.

A két kosarast a játékvezető kiállította, majd Omer Onan, a török szövetség alelnöke szerint amikor Furkan bement az öltözőfolyosóba, a találkozóra nem nevezett hazai játékosok, valamint rendőrök támadtak rá.

A mérkőzés után aztán mintegy harminc rendőr rontott ránk, és bármilyen hihetetlen, de összecsaptunk a georgiai rendőrséggel” – közölte Onan, hozzátéve, már jelezte az esetet a nemzetközi szövetségnek (FIBA).

A törökök követelik a belső kamerarendszer felvételeinek a kiadását, ellenkező esetben az alelnök szerint hazautaznak az Eb-ről.

Kezdettől fogva katasztrofálisak voltak az itteni körülmények, 45 perc alatt értünk a hoteltől a csarnokig úgy, hogy a rendőrök sem segítettek az odajutásban” – jelentette ki Onan.

A török szövetség emellett óvást nyújtott be a FIBA-hoz a játékidőhöz szabályellenesen hozzászámított 22 másodperc miatt.

Három forduló után a törökök 2/1-es győzelmi mérleggel másodikok, míg a házigazdák 1/2-vel ötödikek a tbiliszi csoportban.

Kiemelt kép: A grúz játékos, Giorgi Tsintsadze akcióban az Eurobasket 2022 csoportjának Törökország – Georgia mérkőzésén Tbilisziben, Georgiában, 2022. szeptember 04-én. (Fotó: EPA/Zurab Kurtsikidze)

Ajánljuk még