logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gazdag Dániel gólrekordot állított fel

A Philadelphia Union – többek között Gazdag Dániel góljával – 4-1-re legyőzte az Atlanta Unitedet, ezzel – a Keleti főcsoportból elsőként, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt – biztosította helyét a rájátszásban az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS).

A magyar válogatott támadó a 67. percben, 2-1-es állásnál talált a kapuba, 17. gólját szerezte az idényben, ezzel klubrekorodot állított fel az alapszakaszbeli eredményességet tekintve. A magyar játékos csapata legutóbbi három mérkőzésén összesen öt gólt szerzett és jelenleg a harmadik a ligában a leghatékonyabb játékosok listáján.

Soha korábban nem láttam még olyan játékost, aki ennyire megtévesztő mozgásokra képes. Szinte eltűnik, láthatatlanná válik, és aztán a kispadról azt vesszük észre, hogy már megint ott van, hol a szélen, hol pedig középen” – nyilatkozott Gazdagról Jim Curtin, a Philadelphia vezetőedzője a liga weboldalának. „A mozgásainak időzítését nem lehet tanítani, ezek ösztönösek, egyediek és szokatlanok.

A Keleti főcsoportban éllovas Philadelphia az MLS történetében a második együttes, amely egymást követő három mérkőzésen legalább négyszer talált az ellenfele kapujába. Korábban ez a New York Red Bullsnak sikerült 2012-ben.

A Philadelphia csúcsot döntött azzal, hogy zsinórban következő három összecsapásán összesen 16 gólt szerzett,

eddig a Los Angeles Galaxy volt a rekorder, amely 1998-ban 15-öt termelt egy nagyon eredményes szakaszában. Gazdag csapata ráadásul klubcsúcsot is felállított az alapszakaszban elért találatok tekintetében: eddig 58 volt a rekord a 2019-es szezonból, ami most már 61.

A Union sorozatban ötödször lesz ott a rájátszásban.

Ajánljuk még