logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gazdag mesterhármast, Sallói győztes gólt szerzett

Remekeltek a magyarok az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján: Gazdag Dániel, a Philadelphia Union válogatott középpályása mesterhármast, Sallói Dániel, a Sporting Kansas City támadója pedig győztes gólt szerzett.

Gazdagék hazai környezetben 6-0-ra verték a Colorado Rapids együttesét, a korábbi kispesti kedvenc indította el a gólgyártást egy ziccerrel, majd a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Teljesítményére a 84. percben tette fel a koronát egy hasonló finom megoldással, mint amilyennel júniusban az angolok vendégeként is eredményes volt a 4-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

„Nagyon bíznak bennem mind az edzők, mind a játékostársak. Sokszor adják oda a labdát, ők is azt érzik, hogy az a jó a csapatnak, ha én játékban vagyok” – értékelt a közmédiának Gazdag, aki jónak ítélte a szezonját. Míg korábban 13 gól volt az idénycsúcsa, most már 16 találatnál jár, ezzel beállította a klubrekordot, egyúttal holtversenyben második a góllövőlistán. A keleti éllovas Philadelphia sorozatban a második meccsén nyert 6-0-ra – legutóbb a DC United vendégeként aratott ilyen fölényes sikert –, ezzel az MLS történetében a második csapat lett, amely két egymást követő bajnokin féltucat gólt jegyzett.

A szezon legfontosabb része még hátravan, hat mérkőzés van az alapszakaszból, majd következik a rájátszás, márpedig szeretnének a lehető legsikeresebbek lenni és trófeát szerezni

– emelte ki Gazdag.

Reális esélyünk van, hogy akár a bajnokságot megnyerjük. A keleti csoport megnyerése kifejezett célunk, tavaly közel voltunk ahhoz, hogy nagydöntőt tudjunk játszani, remélem, hogy legalább ilyen közel leszünk idén is” – fejtette ki. Hozzáfűzte: idén jobb csapatuk van, mint tavaly, így „bármire van esély”.

Sallói a San Jose Earthquakes elleni összecsapáson egy lepattanót értékesítve szerezte a találkozó egyetlen gólját, a 26 éves magyar csatárnak ez volt a 13. győztes találata a klub színeiben, amivel beállította Dom Dwyer és Predrag Radosavljevic rekordját.

Kiemelt kép: A negyedik gól szerzője, Gazdag Dániel gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még