logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hiába igyekezett, hazai vereségével kiesett a Fehérvár a Konferencia Ligából

A MOL Fehérvár FC 3-0-s vereséget szenvedett a vendég Köln együttesétől a labdarúgó Konferencia Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott be a sorozat csoportkörébe.

A meccs két fehérvári lehetőséggel kezdődött, de ezek között a vendégeknek is volt egy veszélyes támadása. A Köln a második helyzetét már gólra váltotta, egy sarokrúgást követően Timo Hübers senkitől sem zavartatva fejelt a hazai kapuba, ezzel a németek összesítésben egyenlítettek.

A folytatásban is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, a Fehérvárt láthatóan megzavarta, hogy hátrányba került, ritka támadásait csírájában fojtották el a kölniek.

A fordulást követően azonnal betalált – összesítésben pedig előnybe került – a Köln, ismét egy szögletet követően, ezúttal Ellyes Szkiri bombázott a kapuba. Felpörgött a Fehérvár, megpróbált támadni és Budu Zivzivadze egy gyors támadás végén igen közel járt a szépítéshez.

Kapcsolódó tartalom

A georgiai támadónak nem szegte kedvét a kihagyott ziccer, mert percekkel később szépen lőtt kapura, labdáját csak bravúrral tudta szögletre tenyerelni a vendégkapus.

A hajrához közeledve a németek magabiztosan őrizték előnyüket, a Fehérvár pedig hiába váltott szerkezetet támadó felfogású cserejátékosok bevetésével, nem találta a kapuhoz vezető utat. A végén még a magából kikelve reklamáló Steffen Baumgart vezetőedző kapott néhány másodperc alatt két sárgát, így ő már csak a lelátóról láthatta, ahogy csapata Kingsley Schindler fejesével kialakítja a 3-0-s végeredményt.

A Fehérvár búcsúja azt jelenti, hogy háromból egy magyar csapat sem jutott csoportkörbe a Konferencia-ligában. A Kisvárda az előző körben, a Puskás Akadémia pedig a selejtező második fordulójában esett ki.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánljuk még