logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb magyar siker: Kozák Luca Európa-bajnoki ezüstérmes 100 gáton

Kozák Luca ezüstérmet nyert 100 méter gáton vasárnap a müncheni multisport Eb keretében zajló atlétikai Európa-bajnokság zárónapján.

A debreceni sprinter csak vasárnap kezdte meg szereplését, mivel kiemeltként a szombati előfutamban nem kellett rajthoz állnia. A vasárnapi program nyitányán aztán az elődöntőben nagyszerű futással 12.69-re javította saját országos rekordját, és a második helyen, magabiztosan került döntőbe.

Kozák elődöntős formája biztató volt a fináléra, melyben ugyanakkor az elődöntőben őt legyőző lengyel Pia Skrzyszowska mellett a holland Nadine Visser és az európai ranglistavezető brit Cindy Sember is esélyesebb volt nála.

A döntőben Kozák ismét jól rajtolt, és végig kiváló ritmusban futott,

a legnagyobb riválisok közül pedig csak Skrzyszowskát nem tudta maga mögött tartani, aki 12.53 másodperces eredménnyel nyert, Kozák pedig ismét 12.69-cel ért célba a második helyen.

A harmadik a 200 méteren arany-, 100-on ezüstérmes Mujinga Kambundji testvére, a svájci Ditaji Kambundji lett, s nagy meglepetésre Visser és Sember is lemaradt a dobogóról.

A 26 éves Kozák karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta, magyar atléta először futott döntőt 100 m gáton világversenyen. Ezután örömmel nyilatkozott az M4 Sportnak.

Az első futást jobbnak éreztem, a döntőben szoros volt a vége, a második-harmadik-negyedik-ötödik helyen sokan voltunk. Az elődöntőben és a döntőben is jó jött, hogy Pia (Skrzyszowska) mellett futok, mert ő nagyon jó gátas, nagyon jó ritmust fut és az volt a célom, hogy ne maradjak le tőle” – nyilatkozott a vegyes zónában Kozák Luca.

„A táv második fele nekem mindig jobban sikerül, ott mindig tudok még rátenni. A döntőben kicsit elvitt a verseny, de nem baj, mert kétszer ugyanazt az időt megfutni szerintem nagyon jó teljesítmény. Úgy érzem, hogy már ma bennem volt a 12.65, és még nincs vége a szezonnak, még van pár verseny, bízom benne, hogy tudok még javulni néhány századot. El nem tudom mondani, hogy mennyit jelent ez az ezüstérem a jövőre nézve!”

Kozák második helye révén három éremmel zárta a magyar atlétacsapat az Eb-t. Halász Bence ugyancsak ezüstöt nyert kalapácsvetésben, míg Madarász Viktória bronzot szerzett 35 kilométeres gyaloglásban.

 

Ajánljuk még