logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dárdai Palkó a csodagólja után: Remélem, apu megdicsér

| Szerző: hirado.hu
Nem esett messze az apja a fájától: Dárdai Palkóból apjához, Dárdai Pálhoz hasonlóan, kiváló labdarugó lett, amit csütörtök este Kölnben is bizonyított, ahol egy hatalmas csodagólt lőtt a Konferencia Liga selejtezőjében.

Ma este még örülhetünk, de aztán készülnünk kell a visszavágóra, mert tovább szeretnénk jutni – értékelte csapata csütörtöki kölni győzelmét, Dárdai Palkó, a MOL Fehérvár játékosa.

Kapcsolódó tartalom

A Konferencia Liga selejtezőjének első mérkőzésén a magyar csapat, óriási bravúrral 2-1-re legyőzte a német Bundesligában szereplő ellenfelét. A korábban Németországban játszó Dárdai szerint a német csapatok főleg fizikálisan erősebbek a magyarnál, de „ha összekapják magukat” akkor versenyben lehetnek az NB1-es csapatok is egy-egy párharc során.

A meccsen hatalmas gólt szerző játékos szerint csapata meglepetésre és továbbjutásra készül, így ősszel a Konferencia Liga csoportküzdelmeiben szerepelhetne a MOL Fehérvár.

Remélem apu megdicsér és megiszunk egy italt, aztán gondolom ő megy vissza Berlinbe és pedig Fehérvárra – felelte arra a kérdésre, hogy édesapja, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál mit szól majd teljesítményéhez. Szavaiból kiderült, hogy a Berlinben élő szakember elutazott Kölnbe, hogy élőben szurkolhasson fiának.

A 23 éves Dárdai Palkó Berlinben született, miután édesapja Dárdai Pál 1997-2011-ig a Hertha BSC játékosa volt. Később a csapat edzője és a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott.

A korábban szintén a Herthában focizó Palkó igazi futballcsaládban nevelkedett, hiszen édesapja mellett nagyapja, a 2017-ben elhunyt, idősebb Dárdai Pál is profi labdarugó volt, aki a Pécsi MSC színeiben 284 NB1-es mérkőzésen játszott.

A csütörtöki meccs után Dárdai Pál is elégedett lehetett Palkó teljesítményével (MTI/EPA/Oliver Mehlis)

Ajánljuk még