logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Konferencia Liga: Bravúrra lesz szüksége a Fehérvárnak

| Szerző: hirado.hu
Nagy bravúrra lenne szüksége a Mol Fehérvár labdarúgócsapatának ahhoz, hogy főtáblára jusson az Európa Konferencia Liga selejtezőjéből, tekintve, hogy az 1. FC Köln lesz az ellenfele.

 

A piros-kékek számára ráadásul kifejezetten rosszul sikerült a vasárnapi főpróba, ugyanis négygólos vereséget szenvedtek a címvédő Ferencvárostól a magyar bajnokságban, így három kör után mindössze három ponttal állnak.

Ezzel szemben a német rivális kifejezetten jól rajtolt a Bundesligában: előbb az újonc Schalke 04 gárdáját verte 3-1-re, majd vendégként 2-2-es döntetlent játszott a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipziggel, amely évek óta a német élmezőnybe tartozik és rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának.

A bajnoki negyedik helyezettként kupainduló fehérváriak történetük során másodszor mérik össze erejüket német ellenféllel: 1976-ban az UEFA-kupa harmadik fordulójában a Magdeburg 5-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A bajnoki hetedikként a nemzetközi porondra öt év után visszatérő Kölnnek sincs jó tapasztalata a magyar csapattal, mivel az Újpest 1983-ban kiejtette idegenben szerzett több góllal a KEK második körében.

A Fehérvár a Kl-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozik a sorozathoz.

A mostani párharc csütörtöki mérkőzése – melyet az M4 Sport közvetít – 20.30-kor kezdődik a Kölnben. A visszavágót egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A párharc győztese a csoportkörben szerepelhet.

A címlapfotón a Fehérvár játékosai örülnek a gól után a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Petrocub Hincesti elleni mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még