logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Férfi vízilabda BENU Kupa – Könnyedén győzött a magyar válogatott

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 21-10-re legyőzte Japán nemzeti együttesét a Hajós Uszodában zajló BENU Kupa második fordulójában, csütörtökön.

Angyal Dániel duplájával és Manhercz Krisztián büntetőjével gyorsan 3-0-ra elhúzott a júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány irányította hazai gárda, majd a fiatalok következtek: Fekete Gergő, Burján Gergely és Vigvári Vendel jóvoltából négygólosra hízott az előny (6-2). Viszont a szívós japánok még az első szünet előtt feljöttek 6-4-re.

Zalánki Gergő emberelőnyben szerzett két találatával ismét nyílt az olló (8-4), a center Német Toni akciógólja 9-4-es hazai vezetést jelentett. A negyedet Konarik Ákos duplája zárta magyar részről.

A harmadik játékrész két gyors japán gólját Vigvári bosszulta meg, a meccs addigi legszebb akciójának végén pedig Német csatlakozott a magyar együttes duplázóihoz (13-8). A folytatásban Nagy Ádám is beköszönt, Manhercz gólja után pedig az első triplázóvá lépett elő Zalánki, aki parádés támadás végén volt harmadszor is eredményes (16-8).

Egy újabb ifjú pólós, Ágh György büntető kiharcolásával és értékesítésével jeleskedett a negyedik negyed nyitányaként, míg Vigvári a harmadik hazai triplázó lett, a magyarok pedig már tízzel vezettek (18-8). A csapatkapitány Jansik Szilárd egy parádés akciót lezárva gondoskodott arról, hogy a magyar mezőnyjátékosok mindegyike legalább egyszer eredményes legyen (19-8). Zalánki negyedik gólját is meglőtte, a vártnál fölényesebb, 21-10-es végeredményt Jansik állította be.

Ajánljuk még