logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erre senki sem számított! Csodát tett a Fehérvár Kölnben, Dárdai Palkó hatalmas gólt lőtt

| Szerző: hirado.hu
A MOL Fehérvár 2-1-re nyert Kölnben a Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában csütörtökön, a párharc első felvonásán. A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese ősszel a csoportkörben szerepel.

A Köln azonnal a kezdést követően érvényre juttatta erőfölényét, a Fehérvár védekezni kényszerült és próbálta felvenni a ritmust.

A 14. percben aztán Dietz párharcot nyert a kissé gyámoltalan Sabanovval szemben, majd ziccerbe került, amit higgadtan értékesített. Hat perccel később Chabot buktatta a labdát mellette megtoló Dárdait a hazai térfél közepén, a játékvezető pedig kiállította a kölni védőt.

Ezt követően nagy fordulatot vett a mérkőzés, a házigazda megzavarodott, hátul több hibát vétett, a Fehérvár viszont erőre kapott, támadásait már el tudta vinni veszélyes területre. A 32. percben Nego pontos beadására Zivzivadze ellenállást nem tűrően érkezett, és fejjel egyenlített.

Kapcsolódó tartalom

A georgiai a kupasorozat ötödik mérkőzésén is betalált, ez már a hatodik gólja volt. A 40. percben pedig Zivzivadze ugratta ki Dárdait, aki éles szögből, 14 méterről bombázott a rövid felsőbe, így a Fehérvár egygólos előnnyel vonult pihenőre.

A szünetben rendezni tudta sorait a Köln, amely a második félidőben emberhátrányban is azonnal magához ragadta a kezdeményezést.

A Fehérvár fegyelmezetten visszazárt a térfelére, véletlenül sem nyílt ki,

így ellentámadásra ritkán, akkor is visszafogott létszámmal vállalkozott csupán.

Kapcsolódó tartalom

A 70. perc környékén tovább fokozta a nyomást a házigazda, Kovácsnak akkor már komoly védenivalója is akadt. A végjátékra aztán alaposan elfáradt a vendégcsapat, de mivel a hazaiak sem tudtak újítani, erőteljes hajrát kivágni, az eredmény nem változott.

Ajánljuk még