logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megvan a vegyesúszás új magyar királya – Kós Hubert Európa bajnok

| Szerző: hirado.hu
A végére is jutott magyar arany: Kós Hubert aranyérmes lett 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság szerdai zárónapján.

A UTE 19 éves versenyzője 1:57.72 perccel diadalmaskodott, megszerezve a felnőtt mezőnyben első nagymedencés érmét világversenyen.

Kós a második idővel került a fináléba, ahol ígéretéhez híven erősen kezdett. Elsőnek fordult ötven méter után, háton növelte előnyét, majd mellen a második helyre csúszott vissza, de a hajrát ő bírta a legjobban, és nagy győzelmet aratott.

Kapcsolódó tartalom

A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban.

Kós Hubert a futam után boldogan nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Az elmúlt három évem rendkívül nehéz volt, rendre lecsúsztam arról, amit elterveztem. Az EYOF-on kezdődött, ahol aranyakat akartam és négy ezüsttel jöttem haza, utána az ifjúsági vb-n századokkal csúsztam ki a döntőből mindkét vegyes számban. Aztán jött a Covid, majd tavaly a budapesti Eb, ahol ötödik, az olimpián pedig huszadik lettem. Úgy nézett ki, soha nem lesz szerencsém, de végre megjött valami” – mondta a vegyes zónában a magyar újságíróknak Kós.
A fiatal úszó megerősítette: bízik abban, hogy ezzel átszakadt egy gát. „Mondhatjuk ezt, mert eddig csak országos bajnokságot nyertem, ahol biztos volt az arany, most szerencsére például száz pillangón sikerült becsúsznom a döntőbe, itt meg összejött az arany. Ezt tovább kell csinálni, nem szabad, hogy visszajöjjön a régi Hubi” – mondta a sportoló.

Ajánljuk még