logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Európa-liga-selejtező: Csercseszov kiegyensúlyozott teljesítményt vár a Ferencvárostól

„Vannak jó játékosaik, akik elsősorban fizikálisan erősek és atletikusak, emellett jól működnek csapatként. A kemény, brit stílust képviselik, ennek megfelelően gyakran próbálkoznak hosszú indításokkal” – mondta a riválisról Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző.

 

„Eddig kissé ingadozó a teljesítményünk, akár még mérkőzésen belül is, ezért különösen fontos lenne, hogy ezúttal kilencven percen át ugyanazt a színvonalat képviseljük, ami nem lesz könnyű, tekintve, hogy viszonylag korán kezdődik a találkozó, s így nagy forróság lesz”– fogalmazta meg várakozását a szerdai sajtótájékoztatón az orosz tréner.

Arra kérdésre, milyen eredménnyel lenne elégedett, nem adott egyértelmű választ. Hangsúlyozta, két felvonásban dől el a párharc, és például a Slovan Bratislava ellen hazai vereség után idegenben sikerült kivívni a továbbjutást, míg a Qarabag ellen az idegenbeli döntetlent követően itthon maradt alul az együttese. Azt viszont leszögezte, mindenképpen a győzelem a cél.

„Vannak jó játékosaik, akik elsősorban fizikálisan erősek és atletikusak, emellett jól működnek csapatként. A kemény, brit stílust képviselik, ennek megfelelően gyakran próbálkoznak hosszú indításokkal” – mondta a riválisról Csercseszov.

A szakember arról is beszámolt, hogy ezúttal is vannak hiányzói, ugyanis a védő Rasmus Thelander a MOL Fehérvár ellen megsérült, de csütörtökön valószínűleg nem lesz bevethető a védelemben Samy Mmaee és a középpályán Kristoffer Zachariassen sem, viszont utóbbi kettő esetében abban bízik, hogy a visszavágón már számíthat rájuk.

Figyelünk arra, hogy fizikálisan és mentálisan a legjobb állapotban lévő futballisták legyenek a pályán

– fogalmazott a sorozatterheléssel kapcsolatban Csercseszov.

Pászka Lóránd harcos összecsapásra, sok ívelgetésre és párharcra számít a Shamrock Rovers ellen, amely szerinte nem képvisel akkora játékerőt, mint a Qarabag.

„Nagy csalódás volt a BL-búcsú, de megyünk tovább, hogy az Európa-liga idén is meglegyen. Ebben segített a hétvégi meccs, mert a Fehérvár elleni 4-0-s siker magabiztosságot adott nekünk. Hasonló eredményt szeretnének elérni” – mondta a 26 éves védő, aki hatalmas dolognak tartja, hogy az El-csoportkörért játszhat, mivel fél éve még a másodosztályban futballozott.

Az első, csütörtöki mérkőzés – melyet az M4 Sport közvetít – 18.30-kor kezdődik a Groupama Arénában.

A visszavágót egy héttel később Dublinban rendezik. A párharc győztese az Európa-liga, a vesztese a Konferencia-liga csoportkörében szerepelhet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még