logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Milák Kristóf újra pillangókirály, nézőként fejezte be a futamot! Megmutatjuk a kettős magyar sikert

Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.

A szám világcsúcstartója (1:50.34), egyben olimpiai és világbajnoka kiváló, 1:52.01 perces idővel csapott célba, míg honfitársa óriási egyéni csúccsal, 1:54.78 perccel zárt.
Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban.

A Honvéd 22 éves klasszisa magasan a legjobb idővel várta a finálét, míg klubtársa az előfutamban, majd az elődöntőben is élete legjobbját (1:55.36) úszva negyedikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.
A rajt után szinte azonnal egyértelművé vált, hogy Milákot senki sem szoríthatja meg, csak az óra volt az ellenfele. Végül minden idők nyolcadik legjobb idejével nyert. Márton eközben óriási hajrával az olasz Alberto Razzetti megelőzve gyűjtötte be pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.
Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4×200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Eredmények:
férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:

  1. MILÁK KRISTÓF 1:52.01 perc
  2. MÁRTON RICHÁRD 1:54.78
  3. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:55.01

Ajánljuk még