logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem várja meg a szezon végét a visszavonulással Andrea Doviziosó

A szeptember 4-én Misanóban sorra kerülő San Marinó-i Nagydíj lesz az utolsó futama a gyorsaságimotoros-világbajnokságban Andrea Doviziosónak, aki júliusban jelentette be, hogy a mostani idény végén visszavonul.

A MotoGP kategória háromszoros ezüstérmese a nyári szünet alatt döntött úgy, hogy nem várja meg a szezon végét, hanem már a számára hazai versenyhétvégének számító misanói forduló után sem folytatja.

A 36 éves olasz motoros csapata, a Yamaha csütörtökön számolt be a döntésről, egyben jelezte, Doviziosót a brit Cal Crutchlow helyettesíti majd az idei hátralévő futamokon.

Az olasz motoros 2001 óta résztvevője a vb-sorozatnak, a MotoGP-ben 2008 óta szerepel.

A királykategóriában 245 futamon indult, 15-ször nyert, 62 alkalommal végzett dobogós helyen. Legsikeresebb éveit a Ducatinál töltötte, 2017 és 2019 között egymás után háromszor volt második a vb-pontversenyben. Dovizioso idén mindössze 10 világbajnoki pontot gyűjtött, és az eddigi 11 versenyhétvégén egyszer sem végzett az első tíz között.

Crutchlow a 2020-as szezont követően vonult vissza, de a Yamaha hivatalos tesztversenyzője maradt. A vb most hétvégén a Brit Nagydíjjal folytatódik, majd Ausztria, szeptember elején pedig San Marino következik.

Ajánljuk még