logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eddigi tesztpilótájuk váltja Alonsót az Alpine-nál

Az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonsót az ausztrál Oscar Piastri váltja jövőre a Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplő Alpine csapatnál.

Az istálló kedden jelentette be, hogy jelenlegi tartalékpilótája kapja meg a kétszeres vb-győztes spanyol ülését. A 21 éves Piastri mellett továbbra is a francia Esteban Ocon lesz a csapat másik pilótája 2023-ban.

A 41 esztendős Alonso hétfőn jelentette be, hogy a szezon végén csapatot vált, és több évre szóló megállapodást kötött az Aston Martinnal, melynek német versenyzője, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel visszavonul.


A Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplő Alpine kedden bejelentette, hogy az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonsót Oscar Piastri váltja jövőre, ám

az ausztrál pilóta később cáfolta a csapat által közzétett hírt.

Arról értesültem, hogy az engedélyem nélkül az Alpine sajtóközleményt adott ki arról, hogy jövőre náluk versenyzek. Ez nem így van, nem írtam alá semmilyen szerződést az Alpine-nal 2023-ra. Nem fogok jövőre náluk vezetni” – írta kedden este Twitter-oldalán a sportoló.

Ajánljuk még