logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezárult a szexuális zaklatással vádolt NFL irányító jogi vitája

Hosszú hónapok jogi vitája zárult le hétfőn azzal, hogy hat meccsre szóló eltiltást kapott Deshaun Watson, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns irányítója.

A 26 éves játékos az egész tavalyi szezont kihagyta, mivel 25 nő polgári peres eljárást indított ellene szexuális zaklatás és a masszázskezelések alatt nem megfelelő magatartása miatt. Watson azóta a legtöbb vádlójával már megállapodott, azonban várhatóan még így is bíróságra kell mennie.

Most az NFL és a játékosszakszervezet által kijelölt független bíró hozta meg a „sportszakmai” ítéletet, amely az alapszakasz kezdetekor lép életbe, azaz Watson addig együtt készülhet társaival, utána azonban még az edzéseket sem látogathatja.

Watson a 2017-es drafton került a ligába, azóta posztján a legjobbak között volt az NFL-ben, a botrányt megelőző szezonban éppen vele kezdte volna el tervezni jövőjét a Houston Texans, amely akkor négy évre szóló 156 millió dolláros szerződést kötött vele.

A texasiak végül az idei holtszezonban három első-, egy harmadik- és két negyedik körös választási jogért elcserélték a Cleveland Brownshoz,

ahol rögtön kapott egy öt évre szóló 230 millió dolláros, teljes egészében garantált szerződést.

Watson hiányában a Browns Jacoby Brissett-tel kezdi az idényt, eltiltását követően a sztár a hetedik játékhéten a Baltimore Ravens ellen mutatkozhat be új csapatában.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még