logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hivatalos: 2025 végéig az M4 Sport a Forma–1 kizárólagos otthona!

| Szerző: hirado.hu
Az újabb közvetítési szerződés aláírásával hivatalossá vált, hogy a következő három szezonban is a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma–1 világbajnokság és a betétsorozatok futamait. A hírt Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója jelentette be a Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen.

Folyamatosan rekordokat dönt a Forma-1 nézettsége, a televíziós piacon szinte egyedülálló módon 2021-ben és 2022-ben is növekedett a nézőszáma, idén már átlagosan több mint félmillió magyar követte az M4 Sporton a futamokat.

„A Forma–1 az egyik legértékesebb sportjog, nézettsége folyamatosan rekordokat dönt. Ezért nagy büszkeséggel jelentem be, hogy a következő három szezonban, 2025 végéig is a magyar közmédia marad a sorozat kizárólagos otthona. Külön öröm, hogy ezt a bejelentést a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt tehetem meg, ami hagyományosan a szezon legnézettebb futama hazánkban. Az újabb szerződéskötés hatalmas siker a közmédia számára, és egyúttal biztosítja a nézőket, hogy a korábbi években megszokott magas szintű minőségben élvezhetik a sorozat közvetítéseit” 

– mondta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Kapcsolódó tartalom

Az M4 Sport immár hét éve, a csatorna indulása óta közvetíti a Forma–1-et. Az évek során a sorozat, a közmédia sportcsatornája és a hozzátartozó Boxutca márka összeforrt egymással.

„Évről évre látjuk, hogy a Forma–1 jogtulajdonosa folyamatosan alakít a sorozaton, ezzel növeli a márka népszerűségét. A szabályváltozások és a sprintfutamok bevezetése is működik, folyamatosan nő az F1 nézettsége. Ezzel párhuzamosan mi is a nézői élmény fejlesztésén dolgozunk az M4 Sport csatornánál. Ebben a szezonban újra ott vannak kollégáink az európai futamokon, így exkluzív interjúkkal tudunk szolgálni a rajongóknak közvetlenül a futamok előtt és után. Ráadásul, az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok – például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek – jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőnkre. Sőt, ettől az évtől már a pilótaparádékat is megmutatjuk a versenyek előtt, amivel tovább bővült a kínálatunk” – összegezte Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az elmúlt évek munkáját.

Az újabb közvetítési szerződés természetesen 2025 végéig továbbra is magában foglalja a szabadedzések, az időmérők, a sprintfutamok és a nagydíjak közvetítéseit is.

A következő három szezonban is az M4 Sport a Forma-1 kizárólagos otthona!

Ajánljuk még