logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar nyolcaddöntő a vívó-világbajnokságon

A két magyar továbbjutó, Szilágyi Áron és Szatmári András egymással vív a negyeddöntőért férfi kardban a kairói világbajnokságon.

Szatmári a török Enver Yildirimmel csapott össze a második fordulóban. A párharc első fele kiegyenlített volt, legalábbis annyiban, hogy a magyar találatokra képes volt válaszolni az ellenfél. A folytatás azonban egyoldalúvá vált, a legutóbbi vb-n ezüstérmes magyar kardozó felpörgette a tempót, dinamikusabb akciókat mutatott be, többször „letolta” a pástról Yildirimet, végül nyolc találat különbséggel győzött.

Pár perccel később Szilágyinak meg kellett szenvednie kínai ellenfelével. Bár többnyire nála volt az előny, Hszü Jing-ming nem adta fel, 12-12-nél egyenlített, sőt a következő akciójával át is vette a vezetést.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar kardozó meglehetősen feszült volt ebben az időszakban, több találatot is vitatott. Nagyon össze kellett szednie magát, ami sikerült neki, a következő három tust egyértelműen ő adta.

Gémesi Csanádnak eleve nehéz ellenfél jutott az idei Európa-bajnok, tavaly olimpiai negyedik Sandro Bazadze személyében. Sokáig jól tartotta magát, de az egyperces szünet után a georgiai fordított, majd jelentős előnyre tett szert. A magyar vívó faragott hátrányából, ami a végére három találatnyi lett.

Decsi Tamás a francia Bolady Apithyvel szemben gyorsan 7-1-es hátrányban került, így kevés esélye maradt, mégis csakhamar 8-8 állt a táblán. A francia azonban újítani tudott és négy tussal győzött.

Eredmények:

a 64 között:

Gémesi Csanád-Inaki Bravo (spanyol) 15-13

Decsi Tamás-Ahmed Ferjani (tunéziai) 15-14

Szatmári András-Krzysztof Kaczkowski (lengyel) 15-4

Szilágyi Áron-Amaar Alammari (kuvaiti) 15-6

a 32 között:

Szatmári-Enver Yildirim (török) 15-7

Szilágyi – Hszü Jing-ming (kínai) 15-13

Sandro Bazadze (georgiai)-Gémesi 15-12

Bolade Apithy (francia)-Decsi 15-11

Ajánljuk még