logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

U17-es női kosár-vb – hatodik helyen zártak a magyarok

A magyar válogatott hatodik helyen végzett a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, mivel a vasárnapi helyosztón húsz ponttal kikapott Ausztráliától.

A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket, az A jelű kvartettben a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot, a korosztályos Ázsia-bajnokságon ezüstérmes Japánt és az amerikai régióban bronzérmes Mexikót is magabiztosan verte a Főnix Arénában.

Ezután a magyarok a 16 között szinte kiütötték az argentinokat, majd a negyeddöntőben kikaptak Kanadától, így a helyosztók alsó ágára kerültek, ahol szombaton ismét simán verték Japánt.

Az ötödik helyért rendezett meccsen az Ázsia-bajnok ausztrálok következtek, akik csaknem végig vezettek. A csata sorsa az utolsó negyedben dőlt el, amelyet 16-2-vel kezdett az ellenfél. A hatodik helyen záró hazaiak legjobbja Strausz Edina lett 13 ponttal.

A nemzetközi szövetség három korosztályos világversenyt rendez a hajdúsági városban, amely tavaly az U19-es női vb házigazdája volt, jövőre pedig az U19-es férfi vb-nek ad otthont. A 2021-es torna remekül sikerült a magyar válogatott számára, Cziczás László tanítványai az Egyesült Államok és Ausztrália mögött a harmadik helyen végeztek.

Eredmény, az 5. helyért:
Ausztrália-Magyarország 72-52 (19-13, 14-12, 21-23, 18-4)

 

Ajánljuk még