logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Verstappen megőrizte az első rajtkockát

A világbajnoki címvédő és az összetettben éllovas Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát, ezzel megőrizte az első rajtkockát a vasárnapi viadalra.

A 24 éves Verstappen a 23 körös szombati száguldáson rajt-cél győzelmet aratott, közvetlen riválisai sem tudták veszélyeztetni a sikerét, és ezzel a vb-pontversenyben is növelte előnyét. A holland címvédő mögött Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája ért célba másodikként, a másik Ferrarit vezető Carlos Sainz Jr. pedig harmadik lett.

A vasárnapi futamon így Verstappen és Leclerc rajtolhat az első sorból, mögülük Sainz és George Russell (Mercedes) startol a harmadik és negyedik helyről.

A rajtot Verstappen jól kapta el, de előbb a mellőle startoló Leclerc, majd a harmadik pozícióból induló Sainz szorongatta.

A holland címvédő jól védekezett és az élen maradt, Sainz viszont megelőzte Leclerc-t, de azonnal el is veszítette a pozíciót, monacói csapattársa ugyanis visszavette azt tőle. Felvezető körből kettőt kellett teljesítenie a mezőnynek, előbb ugyanis Fernando Alonso (Alpine) el sem tudott indulni a bemelegítő körre, majd Csou Kuan-jü Alfa Romeójával volt gond, de a kínai pilóta a boxutcából végül a mezőny után eredhetett.

Verstappen az élen zavartalanul építgethette az előnyét, miközben mögötte öldöklő küzdelem kezdődött a két Ferrari-versenyző, Leclerc és Sainz között. Valamivel hátrébb szintén izgalmas csaták alakultak ki, a 13. helyről startoló Sergio Pérez (Red Bull) 13 kör után már ötödik volt, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) pedig a kilencedik pozícióján szeretett volna javítani, és ennek érdekében kitartóan üldözte az előtte száguldókat.

Verstappen végül magabiztosan versenyezve haladt át elsőként a célvonalon,

őt sorrendben Leclerc, Sainz, valamint Russell, Pérez és a 100. Forma-1-es nagydíjára készülő Esteban Ocon (Alpine) követte. Hamilton egy helyet javított, s nyolcadik lett.

A rövidtávú viadal első nyolc helyezettje világbajnoki pontokat is gyűjtött, a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a többiek pedig sorrendben 5, 4, 3, 2 és 1 pontot szereztek.

A 71 körös Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik a spielbergi Red Bull Ringen.

A vasárnapi futam rajtsorrendje:

1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

2. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
George Russell (brit, Mercedes)

3. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Esteban Ocon (francia, Alpine)

4. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

5. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)

6. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

7. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

8. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

9. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

10. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

Ajánljuk még