logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Babos főtáblás a budapesti tenisztornán

A korábbi adatoknál kettővel több, 11 magyar játékos indul a hétfőn rajtoló budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián sorra kerülő verseny főtábláján alanyi jogon szerepelhet a világranglistán 64. Bondár Anna, Gálfi Dalma (89.) és Udvardy Panna (100.). Jani Réka (134.) szabadkártyát kap a 32-es főmezőnybe, akárcsak Szabanin Natália (700.). Hozzájuk csatlakozott ugyancsak szabadkártyával Babos Timea (290.), aki a címvédő Stollár Fannyval párosban is pályára lép a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású viadalon.

A hétvégi selejtezőbe alanyi jogon, az utolsó pillanatban bekerült Stollár Fanny (375.). A legjobb magyar junior, Udvardy Luca (junior 19.) viszont lemarad a „kvaliról”, mivel a korosztályos wimbledoni döntőre készül, míg Lukács Vanda (562.) sérülés miatt visszalépett.

A távollétükben Stolmár Rebeka (703.), Tóth Amarissa (756.), Danko Vanessza (-) és Kántor Anna (-) kapott szabadkártyát a szombaton rajtoló selejtezőbe. A párosok mezőnyében Bondár Anna és Udvardy Panna mellett Babos és Stollár indul. Ami a nemzetközi mezőnyt illeti, a főtábla névsora vasárnap válik véglegessé.

Leadta a nevezését a budapesti viadalra a jelenleg a vasárnapi wimbledoni döntőre készülő kazah Jelena Ribakina (23.), de nem valószínű, hogy elutazik Budapestre, míg a londoni negyeddöntőben éppen általa búcsúztatott ausztrál Ajla Tomljanovic (44.) már jelezte, hogy nem jön Magyarországra.

A címvédő kazah Julija Putyinceva (33.) azonban már a Római-parton edz. A program mindennap 11 órakor kezdődik a Római-parton.

Ajánljuk még