logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Polgár Judit letörölte a mosolyt ellenfele arcáról a madridi sakkpárbajon

Hiába próbálta leplezni csalódottságát a norvég sakkvilágbajnok, Magnus Carlsen, igencsak meglepődött, amikor egy madridi barátságos villámpartiban, 19 lépésben nyert ellene Polgár Judit sakkolimpikon. A bravúr részleteiről a Petőfi Rádió műsorában nyilatkozott a magyar sakkfenomén.

A Petőfivel a reggel! adásában adott először rádióinterjút a nemzetközi sakknagymester, Polgár Judit, aki a hétvégén, Madridban legyőzte a norvégok sakkvilágbajnok játékosát, Magnus Carlsent. A barátságos parti a spanyol főváros egyik parkjában történt, és mindössze 19 lépésig tartott. Polgár Judit beszámolója szerint jó hangulatban telt a mérkőzés, a végeredménytől azonban nem lett őszinte a mosolya ellenfelének.

„A világbajnokjelöltek versenyére érkeztem Madridba, szakkommentátorként. A közeli parkban volt néhány nemzetközileg elismert sakkversenyző, akik kérték, hogy csatlakozzak hozzájuk. Magnus Carlsennel nevetgéltünk, viccelődtünk, közben sakkoztunk, aztán úgy alakult, hogy egy villámjátékban, 19 lépésben megnyertem a partit. Látszólag nevetve viselte a vereséget, de azért meglepődött és nem örült. Nagyon őszinte és közvetlen ember” – mesélte az esetről Polgár Judit a Petőfi Rádió reggeli műsorában.

A sakkbajnok hozzátette, hogy a világ változásával a sakkozás iránti érdeklődés is folyamatosan átalakul, de akad még utánpótlás. Kiemelte a 26 éves Rapport Richárdot, aki a nemzetközi élmezőnybe tartozik, ő is bekerült a madridi világbajnokjelöltek versenyébe, ami karrierjében csúcspontnak számít. Polgár Judit hozzátette, hogy 2024-ben Magyarország rendezheti a Sakkolimpiát, amivel a szélesebb közönség jobban megismerhetné a sportágat és a hazai kiválóságokat.

Ajánljuk még