logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizes vb: Több mint, két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ

Két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ, hiszen öt év után ismét Budapest rendezte a vizes világbajnokságot. Hazánknak csupán négy hónapja volt felkészülni, miután Japán visszamondta a rendezést. A magyar csapat végül 5 éremmel a 10. helyen végzett, 2 arany, 2 ezüst és egy bronzérmet szereztek sportolóink. – hangzott el az M1 Híradójában.

Tizenhét év után ismét a vb címért ugorhattak medencébe a lányok szombaton. A döntőre teljesen megtelt a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, csaknem hatezren szurkoltak a magyar csapatnak. Bár a hangulatra az egész tornán nem lehetett panasz. Tömött lelátok várták a lányokat, fiúkat egyaránt.

Kapcsolódó tartalom

A szombat esti meccsen Novák Katalin köztársasági elnök is a lelátón szurkolt a férjével együtt. Az államfő a közösségi oldalán több képet és videót is megosztott, ahogy a KSI-s lányokkal együtt drukkoltak.

A magyar női vízilabda-válogatott végül ezüstérmet szerzett a vizes világbajnokságon,

miután óriási csatában, 9-7-re kikapott az Egyesült Államoktól a Margitszigeten.

A csapat 2013-as barcelonai bronzérem után állhatott ismét dobogóra világbajnokságon. Most az ezüstérmeket Novák Katalin köztársasági elnök adta át.

Bár a döntőt elvesztettük, a szurkolók elégedetten távoztak a mérkőzés után.

Kapcsolódó tartalom

Azonban nem ez volt az egyetlen magyar siker a vb-n. Az úszó Milák Kristóf 100 és 200 méter pillangón is aranyérmet szerzett, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik helyen csapott a célba.

Két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ,

hiszen öt év után ismét Budapest rendezte a vizes világbajnokságot. Hazánknak csupán négy hónapja volt felkészülni, miután Japán visszamondta a rendezést. Így 2017 után, beugró országként adhattunk otthont újra a kontinensviadalnak.

A világbajnokságra érkező külföldiek is elégedettek voltak a szervezéssel,

sokakat a város szépsége is teljesen magával ragadott.

A vizes sportok kedvelői néhány év múlva ismét visszatérhetnek Magyarországra, hiszen 2027-ben ismét Budapest rendezi a világ egyik legnagyobb sporteseményét, a vizes világbajnokságot. Immár nem beugróként.

Ajánljuk még