logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizes vb 2022 – Märcz Tamás: Vállalom a felelősséget

Vállalja a felelősséget a hetedik helyért Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki a csapat összeállításakor a végső sikerre is képesnek érezte a válogatottat a hazai rendezésű világbajnokságon.

A Montenegró ellen megnyert vasárnapi helyosztót követően a szakember elmondta, úgy kellett a nemzetközi szövetség felé megadni a keretet, hogy akkor még sokan a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében voltak érdekeltek, ugyanakkor nem akar kifogásokat keresni, hiszen azoknak szavazott bizalmat, akikkel véleménye szerint a végső győzelemre is esélyesek lettek volna.

Azt nem lehetett előre látni, hogy milyen dinamikák lesznek a csapaton belül, amik végül nem lettek jók, ráadásul néhány játékos mentálisan és fizikálisan sem teljesített úgy, ahogyan vártam volna. Aki szakmailag tudja értékelni a vízilabdát, az körülbelül tudja, kikről van szó. Előzetesen amikor dönteni kellett, kiket választok ki, a legerősebb csapatot raktam össze, a játékért vállalom a felelősséget” – fejtette ki a szakvezető.

Kapcsolódó tartalom

A csapatkapitány Varga Dénes elmondta, ezért a helyezésért alapvetően a játékuk kiegyensúlyozatlanságát okolhatják:

A megfelelő pillanatokban nem voltunk elég higgadtak, fegyelmezettek, annak azért örülök, hogy van annyi vízlabda szerető ember Magyarországon, hogy vasárnap egy órakor, tízes UV-ben megnézték ezt a meccset, és szurkoltak. Tulajdonképpen ez volt a fő belső hajtóerőnk, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen a hetedik vagy a nyolcadik hely között nincs nagy különbség” – jelentette ki.

A magyar válogatott a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, de a negyeddöntőben kikapott a címvédő olaszoktól, majd az 5-8. helyért rendezett első meccsen ötméteresekkel az amerikaiakkal szemben is alulmaradt.

A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.

Ajánljuk még