logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videón, ahogy Polgár Judit leült egy parkban és úgy megverte a sakkvilágbajnokot, hogy Carlsen csak ámult

| Szerző: hirado.hu
Nem akármilyen élményben volt részük szombaton azoknak, akik a madridi Retiro parkba látogattak. A helyszínen a női sakkvilágranglista egykori egyeduralkodója, Polgár Judit 19 lépésben verte meg a regnáló világbajnokot.

A sakktörténet legjobb női sakkozójának tartott Polgár Judit a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a madridi Retiro parkban villámpartin legyőzte a világbajnok Magnus Carlsent.

Madridban – többek között Rapport Richárddal a mezőnyben – zajlik a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős tornája, amelynek tétje, hogy a győztes jövőre a vb-címért játszhat a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsennel, aki szintén a spanyol fővárosban tartózkodik.

Madrid zseniális! Megérkeztem, és azonnal egy varázslatos esemény közepén találtam magam! A Retiro Park Sakk Klubnak bájos épülete van, rengeteg szabadtéri sakkasztallal körülvéve, ahol akár hajnali 2-ig is lehet sakkozni! És ki játszott ott a helyiekkel, amikor megérkeztem? A sakk világbajnok Magnus Carlsen! Lenyűgöző volt, szuper! Lehetett volna ennél is jobb? Igen! Magnusszal játszottunk egy villámpartit (3-3 perc), és én nyertem! Micsoda nap!” – írta közösségi oldalán Polgár Judit.

A női világranglistát 12 esztendős korától kezdve 26 éven keresztül vezető, az aktív versenyzéstől 2014 nyarán visszavonuló nemzetközi nagymester egy videót is megosztott oldalán a jó kedélyű mérkőzésről, melyet végül mindössze 19 lépésben nyert meg.

Ajánljuk még