logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meg akartuk nyerni a vb-t, mindenki apait-anyait beleadott, végig ott lihegtünk a nyakukban – büszke a hősiesen kiharcolt ezüstéremre a női pólóválogatott

| Szerző: hirado.hu
A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a szombati döntőben a Margitszigeten. A finálé után Bíró Attila szövetségi kapitány és a játékosok értékelték a mérkőzést.

Minimálisan jobb volt az amerikai válogatott, a végén azért kaptak egy-két könnyebb ítéletet, ami nem tetszett. Talán nincs erre szükségük, amúgy is jobb csapat nálunk, egy hangyányival jobbak voltak. Meg akartuk nyerni ezt a vb-t, volt is rá sanszunk. Kritikus helyzetekben azért mi is hibáztunk, kár lenne letagadni, hogy gyengék voltak a lövéseink, és egy-egy emberelőnyös játékban nem álltunk a helyzet magaslatán, de tény, hogy sokkal jobban meg kellett szenvednünk az ítéletekért, mint nekik. 2018-ban kezdtük ezt a munkát, eljutottunk valameddig, dobogónál lejjebb soha nem szeretnénk adni, ez így van 2020 óta, az összes világversenyről éremmel tértünk haza, a fejlődés töretlen, de most már győzni is meg kell tanulnunk” – mondta Bíró Attila az M4 Sportnak.

Kapcsolódó tartalom

Keszthelyi Nagy Rita: Mindenki apait-anyait beleadott

Keszthelyi-Nagy Rita szerint a magyar női vízilabda-válogatott emelt fővel zárta a világbajnoki tornát, mindenki a maximumot nyújtotta az amerikaiak elleni döntőben, a vb végére talán fejben elfáradt a csapat.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, amit megbeszéltünk, hogy mindent megteszünk, és ott lihegünk a nyakukban, az sikerült. Az elején talán kicsit görcsösek voltunk, ehhez a feladathoz nekünk még nőnünk kell, de nincs bennünk hiányérzet, mert mindenki apait-anyait beleadott és a legjobbat akarta kihozni magából. Ebben a két hétben mindenki elfáradt, az olaszok elleni vereség után nem biztos, hogy lehetett volna azt gondolni, hogy eljutunk a döntőig és megszorongatjuk az amerikaiakat. Szerintem képesek leszünk döntőt nyerni a következő időszakban” – mondta az M4 Sportnak Keszthelyi, aki szerint a  csapat erejét mutatja, hogy az olaszok elleni vereséget közösen sikerült feldolgozni.

Minimális hiányzott, de a végrére elfogytunk fejben, talán nem voltunk elég türelmesek egy-két szituációban, nem volt elég nyitott a fül vagy a száj” – tette hozzá.


Gurisatti Gréta: Nagyon büszkének kell lennünk

Rengeteg munkát beletettünk, akár csak a mai meccsbe, sajnálom, hogy nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt elterveztük” – kezdte éremmel a nyakában a fináléban háromszor is eredményes magyar pólós, Gurisatti Gréta. „Viszont nagyon büszkének kell lennünk, mert elég nagy teher volt rajtunk az egész világbajnokság során” – tette hozzá

Ki is emelte, hogy olyan mentális állapotot hoztunk ki magunkból, amit eddig még nem. És az atmoszférát is dicsérte.

„Ha ezüstéremnek lehet örülni, márpedig nem sűrűn kerül az ember világbajnoki döntőbe, akkor az ilyen hangulatban teljen” – mondta.

„Mindent beletettünk, úgy szálltam ki, hogy egy méter nem maradt bennem, mindenki a tükörbe tud majd nézni. Hiába ment el az amerikai csapat, nem álltunk le.”

Elárulta, azt tűzték ki maguk elé Tokió után, hogy a párizsi olimpiára a döntő reális cél legyen. Hogy „bizonyítsuk be magunknak, ott lesz a helyünk két év múlva. Nagyon jó úton haladunk” – jelentette ki, és azt is: „Jogosan lehetünk boldogok”.

Ajánljuk még