logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizes vb 2022: Nyolc között a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően rendkívül könnyedén, 23-6-ra legyőzte az argentin csapatot a negyeddöntőbe jutásért rendezett találkozón a hazai vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronzérmes együttese kedden az ausztrálokkal játszik a négy közé kerülésért.

Női vízilabdatorna, negyeddöntőbe jutásért:

Magyarország-Argentína 23-6 (4-0, 7-2, 6-3, 6-1)

gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Faragó, Vályi 3-3, Rybanska, Keszthelyi, Máté 2-2, Leimeter, Garda 1-1, illetve Leonard 3, Gerschcovsky, Comba, Hatcher 1-1

Magyarország:

Gangl Edina – Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla, cserék: Magyari Alda (kapus), Gurisatti Gréta, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Garda Krisztina, Leimeter Dóra

Bíró Attila alakulata a margitszigeti Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében a rekkenő hőséget is vállaló ezerötszáz szurkoló előtt Rybanska Natasa révén szerzett vezetést bő egy perc elteltével, majd beindult a gólgyártás az erőviszonyokat híven tükröző forgatókönyv szerint. Merthogy az már a meccs előtt nyilvánvaló volt: a két válogatott tudása között hatalmas szakadék tátong. Ahogyan a szövetségi kapitány is fogalmazott előzetesen: „nem lehet kérdéses a győzelem”.

Már az első negyedben négygólos előnyre tett szert a gárda, miután Rybanskát követően a csapatkapitány és a hazai vb-n már tizedszer eredményes Keszthelyi Rita, a világbajnoki újonc Faragó Kamilla és Gurisatti Gréta is betalált.

Szépítő góllal nyitottak a dél-amerikaiak a második nyolc percben, amit Faragó gyors megúszás végén kapufás góllal bosszult meg (5-1). A második argentin gólra Szilágyi Dorottya duplával válaszolt (7-2). Megkettőzte találatai számát Gurisatti, Keszthelyi, majd Rybanska is, Szilágyi harmadszor is bevette az argentin kaput, Gangl Edina pedig büntetőt hárítva járult hozzá a félidei 11-2-es vezetéshez.

Gurisatti triplája jelentette a „közte tízet” (12-2), a különbséget az argentinok ugyan átmenetileg kilencre csökkentették, de Vályi Vanda, a negyedszer is pontos Gurisatti és Leimeter Dóra jóvoltából rövidesen 15-3-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó szünet előtt Gurisatti villant immár ötödször is, majd a triplázó Faragó módosította 17-5-re az állást.

A záró negyedből meglepetésre csaknem három perc lepörgött, amikor a játékrész első gólja megszületett, az viszont igazán látványosra sikeredett a bal felső sarokba bombázó Máté Zsuzsanna révén, aki rögtön utána a 19. magyar találatot is lőtte. Vályinak köszönhetően 20-5, majd 21-5 lett rövidesen. Szilágyi negyedszer is eredményes volt, Garda Krisztina pedig egy távoli lövésből szerezte meg első gólját, egyúttal beállította a 23-6-os végeredményt.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozót követően elmondta, elsősorban az volt a mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a gárda újra a hazai közönég előtt ugorhatott medencébe és azok a játékosok, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, vagy nem ment nekik annyira, most egy kis „önbizalmat szívhattak magukba”.

A mai naptól kezdve százszázalékosan az ausztrálokra készülünk. Holnaptól kőkemény munka vár ránk, hiszen ellenük egy brutális fizikai csatára kell felkészülnünk, fel kell kötnünk a gatyát” – nyilatkozta Bíró Attila.

 

Ajánljuk még