logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Molnár és Burián is döntős 200 méter háton

Molnár Dóra a hetedik, Burián Katalin a nyolcadik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár – aki szerdán a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett – egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:09.94 perces idővel csapott célba, ez majdnem egy másodperccel jobb, mint a délelőtti előfutamban (2:10.88).

„A vége egy kicsit azért már fájt, de ott a szívem és a közönség hangzavara behúzott. Nagyon boldog vagyok, hogy döntőt úszhatok, remélem, holnap sikerül még egy kicsit javítani az időmön. Öt évvel ezelőtt még szurkolóként ültem itt a Duna Arénában, de titkon arról álmodtam, hogy egyszer majd én is a sztárok között versenyezhetek” – nyilatkozta a vegyes zónában Molnár Dóra.

Burián – akinek reggel a szemüvegével is „meg kellett küzdenie” a vízben – közel másfél másodpercet javult a délelőtthöz képest, 2:10.07-tel pedig pont elérte a finálét.

Az olimpiai 10. magyar versenyző a vegyes zónában elmondta, az ideje lehetne sokkal jobb, hiszen fizikálisan jó formában érzi magát, mentálisan azonban nincs a topon, mivel az olimpia után volt egy nehéz időszaka, egy műtét és a koronavírus miatt négy hónapot hagyott ki. Hozzátette, megpróbálja kipihenni magát és akkor a döntőben sokkal jobb időt úszik majd.

A szám fináléját pénteken 18.53 órakor rendezik.

 

 

Ajánljuk még