logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Milák Kristóf edzője: Piros lett a paradicsom, nem sárga, Milák Kristóf előre megy, nem hátra

Három héttel a vb előtt még nem gondolta volna Milák Kristóf edzője, hogy tanítványa világcsúccsal végi meg címét a Duna Arénában – derül ki Virth Balázs M4 Sportnak adott interjújából. A szakember azt is elárulta mivel poénkodott, mikor először látta Milákon a javulás jeleit.

Milák Kristóf kedd este világcsúccsal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszást a vizes vb-n, a Duna Arénában. Edője, Virth Balázs az M4 Sportnak elárult néhány kulisszatitkot a felkészülésről.

A mester elárulta, három héttel a világbajnokság előtt nem állt jól a szénájuk, ezen egy hódmezővásárhelyi edzőtábor segített.

„A Mare Nostrum barcelonai versenye után kezdett minden jóra fordulni. Ott Kristó férezte, hogy az 1.53.8-as idő után dolgozni kell, és keményen bele is állt a munkába, mert tudta, ott tartottunk, ahol egy hónappal korábban az országos bajnokságon. Úgyhogy a klasszikus formába hozás és pihentetés helyett másfél hetet kőkeményen ráalapoztunk erre a vb-re. Az elvégzett munkát látva bennem azért felmerült, hogy esetleg lehet ebből majd világcsúcs, Sós Csaba szövetségi kapitány viszont ki is mondta. De visszanézve, nagyon megterhelő volt, hogy állandóan utol kellett érnünk magunkat. A hódmezővásárhelyi edzőtábor előtt nagyon messze jártunk ettől az időeredménytől” – fogalmazott a futam után.

Kapcsolódó tartalom

A hódmezővásárhelyi edzőtábor első hete után a szakember viccesen megjegyezte:

„Piros lett a paradicsom, nem sárga, Milák Kristóf előre megy, nem hátra”.

Virth Balázs szerint akkor érezte először, hogy meglehet tanítványának a világcsúcs.

Ajánljuk még