logo

Műsorújság

Rendkívüli

Kapás Bogit a szíve repítette a célba – Hosszú Katinka is továbbjutott

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizes vb – mutatjuk a magyarok kedd délelőtti eredményeit

Hat magyar versenyző is továbbjutott a vizes vb kedd délelőtti előfutamaiból a későbbi elődöntökbe a Duna Arénában.

A magyar versenyzők keddi programjáról ide kattintva olvashat.

Kapás és Hosszú elődöntős 200 méter pillangón

A címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

További részletek ide kattintva olvashatók. 

Kapcsolódó tartalom

Kós és Török is elődöntős 200 méter vegyesen

Kós Hubert és Török Dominik Márk is bejutott az elődöntőbe 200 méter vegyesen kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A 19 éves Kós, aki tavaly ugyanebben a medencében junior világcsúcsot úszott (1:56.99), rendkívül erősen kezdett, a végére viszont kicsit elfáradt, és 1:58.47 perces idővel csapott célba.

Az UTE sportolója a vegyes zónában arról beszélt, szüksége volt a szombati 400 méter vegyesre (a 12. helyen zárt), ahhoz, hogy felvegye a vb ritmusát. Hozzátette, elégedett az úszásával, az elődöntőben azonban továbbra sem az idő a fontos, hanem az, hogy bejusson a fináléba.

Török Dominik Márk elmondta, nem gondolkodik a döntőben, hiszen tisztában van a vetélytársak erejével. Közölte, az a célja, hogy javítson az idején, azaz még inkább megközelítse egyéni csúcsát (1:59.02), amelytől most nem sokkal maradt el (1:59.41).

Németh és Szabó is elődöntős 100 méter gyorson

Németh Nándor a 9., Szabó Szebasztián a 13. idővel bejutott az elődöntőbe 100 méter gyorson kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A szombati nyitónapon a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaiként ötödik magyarok közül elsőként Németh ugrott medencébe. A tavalyi tokiói olimpián döntős versenyző – aki 1964 után az első magyar finalista volt ebben a számban – láthatólag nem adott ki magából mindent, 47.81 másodperces országos csúcsához képest ezúttal 48.33-mal csapott célba.

A 22 éves úszó elmondta, 200-on figyelte az előző futamokat, hogy milyen időre lehet szükség a továbbjutáshoz, most azonban nem követte el ezt a hibát, hiszen a mezőnyben hozzá hasonlóan többen is szenvednek. Megjegyezte, a váltó tagjaként már bekerült 48 másodperc alá a világbajnokságon (16 századra volt országos csúcsától a staféta első tagjaként a fináléban), ezt mindenképpen szeretné megismételni az elődöntőben.

A mezőnnyel kapcsolatban megjegyezte, a román David Popovici “foghatatlannak” tűnik, és a 16 éves tehetség, aki hétfőn 200-on nyert, szerinte az amerikai Caeleb Dresselt is legyőzi majd.

Szabó ugyanakkor már reggel kitett magáért, hiszen egyéni legjobbjától (48.45) mindössze két századdal elmaradva teljesítette a távot.

A győriek úszója a vegyes zónában arról beszélt, hogy nem ez a legerősebb száma, és nehezen is bírja a reggeli úszást, de mindent beleadott, az elődöntőben pedig szeretne tovább javítani az idején.

Komoróczy két századdal maradt le az elődöntőről 50 méter háton

Komoróczy Lora Fanni a 17. helyen végzett 50 méter háton kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja, az Iron SE 16 esztendős versenyzője mindössze 9 századdal maradt el egyéni legjobbjától, 28.49-es idejével viszont két századdal kicsúszott a 16 fős elődöntőből.

Nem lennék elégedetlen az idővel akkor, ha nem rontottam volna el a benyúlást. Sajnos ott ment el a dolog” – nyilatkozta Komoróczy, aki a vegyes zónába érkezve először még nem volt elkeseredve, azonban amikor megtudta, hogy csak első számú tartalék lett, kicsit megtört.

Az úszódöntők kedd délutáni programja:

Ajánljuk még