logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Milák: Ideje volt már egy egyéni csúcsnak, örülök, hogy ezt hazai közönség előtt értem el!

| Szerző: hirado.hu
Milák Kristóf bajnoki címét megvédve, új világcsúccsal szerzett aranyérmet 200 méteres pillangóúszásban a budapesti vizes világbajnokságon. A 22 éves magyar versenyző, a szám olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka könnyednek tűnő kedd esti örömúszását követően a hazai közönség támogatását emelte ki.

Felfoghatatlan és teljesen más érzés az, hogy a medence mellett négyezer ember nekem szurkol, az országban pedig több mint 10 millió” – mondta Milák, aki úszását picit elsietettnek érzi.

Kicsit türelmetlen voltam magammal, elég lett volna egy picit gyengébb kezdés, és akkor a maradék három ötven méterem magabiztosabb lett volna. Így is, úgyis csípett a vége, fájt a fejem a végén, de örülök, hogy ennyi lett, örülök, hogy itt úsztam világcsúcsot Budapeseten” – értékelte teljesítményét mosolyogva Milák.

A címvédő világcsúcsot javító úszásáról szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

Milák Kristóf interjúját, amelyet közvetlenül az 1:50,34 perces világrekordja után adott az M4 Sportnak, ide kattintva olvashatja.

Címlapfotón: Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában, 2022. június 21-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még