logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kapás Bogit a szíve repítette a célba – Hosszú Katinka is továbbjutott

| Szerző: hirado.hu
A címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Az elődöntő futamai kedd 18 órakor kezdődnek.

A magyar versenyzők keddi eredményeiről ide kattintva olvashat.

A magyar versenyzők keddi programjáról ide kattintva olvashat.

A délelőtti előfutamban előbbi remek hajrával, 2:09.24 perces idővel saját előfutamában a harmadik, összesítésben holtversenyben a hetedik lett. Világbajnok úszónk az első száz méter után még csupán a hetedik volt, 150 méterrel a vége előtt negyedikként fordult, majd hatalmasat hajrázva harmadikként csapott a célba. Teljesítménye már csak azért is érdemel tiszteletet, mert korábban egy komolyabb sérülés hátráltatta a felkészülését – emiatt saját bevallása szerint sincs most százszázalékos állapotban.

A vegyes zónában Kapás arról beszélt, kicsit fáradtnak érzi magát, de szerencsére a többiek sem voltak túlságosan gyorsak. Hozzátette, az elődöntőben 2:08-cal kezdődő időt szeretne úszni, ami szerinte elég lehet a fináléhoz.

„Szeretnék bejutni a döntőbe, egyelőre ennyit kívánok magamnak” – fogalmazott az M4 Sportnak.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú legutóbb 2017-ben, az ugyancsak a Duna Arénában rendezett világbajnokságon indult el ebben a számban nagy világversenyen, akkor broznérmes volt. Most a 33 éves versenyző 2:11.22 perces idővel, a 14. helyen lépett tovább.

A vegyes zónában Hosszú elárulta, a tegnapi pihenőnapja ellenére kicsit fáradtnak érzi magát, és amikor a futamban hatodikként nyúlt be a célba, azt gondolta, nem jut tovább. Ezzel együtt örül annak, hogy újra úszhat, és megpróbál javítani az időn, a szám pedig jó felkészülést jelenhet a 400 méter vegyesre.
A női 200 méteres pillangóúszás elődöntős mezőnye (Kapás Boglárka a 7., Hosszú Katinka a 14. legjobb időt úszta)
Az úszódöntők kedd délutáni programja:

A futamokat az M4 Sport  és az M4sport.hu élőben közvetíti.

Ajánljuk még