logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Győzelemmel kezdte vb-szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott kiegyensúlyozott játékkal, négy góllal nyert a montenegrói csapat ellen a Margitszigeten zajló világbajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában.

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló:

Magyarország-Montenegró 12-8 (3-3, 3-1, 3-2, 3-2)
————————————————–
gólszerzők: Zalánki 4, Vámos, Jansik 2-2, Pohl, Varga, Angyal, Burián 1-1, illetve Petkovic 4, Banicevic, Radovic, Averka, Mrsic 1-1
Magyarország:
——————
Vogel Soma – Vámos Márton, Mezei Tamás, Angyal Dániel, Varga Dénes, Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, csere: Lévai Márton (kapus), Zalánki Gergő, Manhercz Krisztián, Burián Gergő, Hárai Balázs, Nagy Ádám

Az A betűjelű csoport kedd esti rangadóján a magyar válogatott számított esélyesnek, egyfelől azért, mert a montenegróiaknál a tokiói olimpiát követően jelentősen átalakult a keret, másfelől a tavalyi ötkarikás játékokon bronzérmes Märcz-alakulat a legutóbbi világliga-sorozat csoportkörében két alkalommal is öt góllal verte első budapesti vb-ellenfelét.

A Hajós uszoda nagymedencéjében – telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló előtt – Vámos Márton szerzett vezetést,

Pohl Zoltán alakította 2-1-re az állást, majd Zalánki Gergő balkeze villant, de erre is volt válasz (3-3).

A második negyed elrontott montenegrói büntetővel indult, kevéssel később azonban már bevették a magyar kaput (3-4). Jansik Szilárd látványos húzással egyenlített, Zalánki révén pedig újfent „hazakerült” a vezetés, sőt harmadik védhetetlen lövésével már 6-4 volt „ide”.

A harmadik játékrész első felét kihagyott helyzetek jellemezték mindkét oldalon, míg nem jött Varga Dénes, akinek parádés ejtését – hosszas videózás után – gólnak ítélték. Röviddel később pedig Vámos baljából talált utat a hálóba a labda (8-4).

A kilencedik magyar találatra sem kellett sokat várni: Jansik távoli parádés ejtése ért célt.

A délszlávok a negyed hajrájában tudtak közelebb zárkózni (9-6).

A befejező nyolc perc újabb montenegrói emberelőnyös góllal kezdődött (9-7), ám mielőtt vérszemet kapott volna az ellenfél, Zalánki nagyszerű lövéssel alakította ismét megnyugtatóvá a különbséget (10-7). Angyal Dániel gólja után pedig a világbajnoki újonc Burián Gergely is betalált, így 12-8-as magabiztos győzelemmel kezdte vb-szereplését a magyar csapat.

A válogatott csütörtökön a brazilokkal, szombaton a georgiaiakkal játszik 21.00 órától a Margitszigeten. A mérkőzés legjobbjának járó, Benedek Tiborról elnevezett különdíjat a 19 lövésből 11-et hárító Vogel Soma kapta.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, tisztában volt azzal, hogy még nem lesz a legjobb formában a gárda, sok apró hibát elkövettek a játékosok, és többször nem reagáltak kellőképpen gyorsan egy-egy szituációra. „Gyorsabb lett a játékvezetés is, erre oda kell figyelnünk, hogy ne kapjunk könnyű dolgokat, fel kell vennünk a ritmust. Ugyanakkor ez a montenegrói válogatott még így átalakulva is egy nagyon jó kis csapat, sok mindent elő kellett vennünk ahhoz, hogy ma legyőzzük. Elégedett vagyok, bízom a csapatban, szépen fogunk előre lépkedni a következő napokban” – nyilatkozta a szakember.

A négygólos Zalánki Gergő arról beszélt, milyen fantasztikus érzés volt újra hazai közönség előtt medencébe ugrani, a szurkolók pedig ezúttal sem hagyták cserben a csapatot.

Nincs még jó formában a csapat, hullámzó volt a teljesítményünk, ez pedig egy erősebb válogatott ellen nem működhet. Sok apró hibát követtünk el, de a negyeddöntőig még jó néhány napunk van, a következő két könnyebb meccsen gyakorolhatunk, de elsősorban egymás között kell tisztáznunk a dolgokat” – fogalmazott a Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes balkezes klasszis.

Ajánljuk még